Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.06.2009.

Emir Spahić: Monpelje ponudio fantastične uvjete

Francuski dnevnik "L'Equipe" objavio je prije nekoliko dana da Emir Spahić prelazi u Monpelje. Da u tome ima istine, potvrdio je odlazak našeg reprezentativca u Francusku. Nakon dva dana u Monpeljeu, Spahić se vratio u Sarajevo, gdje će, kako kaže, čekati ishod razgovora koje je vodio u francuskom gradu.


- Još ne mogu reći ništa konkretno. Dva dana sam bio gost predsjednika kluba. Razgovarali smo, ali ništa nismo zaključili. Morat ću još dva-tri dana pričekati na vijesti iz Francuske - kaže Spahić.


Naglašava kako je veoma zadovoljan onim što mu je ponuđeno u Francuskoj.


- Uvjeti su fantastični. Plaća je super, a dali bi mi i opciju da biram na koliko ću potpisati. Ugovor na jednu godinu odlično bi mi došao, jer nisam normalno trenirao sa prvim timom još od aprila. Ta godina poslužila bi mi da se vratim u top-formu - ističe Spahić.


Kapiten reprezentacije BiH, koji je od raskida saradnje sa moskovskim Lokomotivom bez kluba, kaže da ima još nekoliko opcija.


- Ne bih govorio o čemu se radi, ali imam tri-četiri prilično dobre ponude. Vidjet ćemo šta će se od svega toga obistiniti - dodao je naš fudbaler.


Monpelje će sljedeće sezone igrati u francuskom elitnom razredu nakon što je prošle sezone zauzeo drugo mjesto na tabeli Druge lige.