Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.06.2009.

Semir Štilić : Idem u Keln ako se klubovi dogovore

Semir Štilić, prema pisanju njemačkih medija, mogao bi iz poljskog Leha preći u redove njemačkog Kelna. Novi trener "Jarčeva" Zvonimir Soldo veoma je zainteresiran za našeg mladog fudbalera, kojeg smatra nasljednikom Zvjezdana Misimovića. U tom kontekstu njemački list "Kicker" pitao se jučer da li Štilić vrijedi tri miliona eura, koliko Leh za njega traži. Uglavnom, Keln je za sada jedini tim koji je poslao zvaničnu ponudu, a da li će se Štilić pridružiti Milivoju Novakoviću, Lukasu Podolskom i ostalim igračima njemačkog kluba, znat će se najkasnije do kraja sedmice.


- Ne znam u kojoj su fazi pregovori. Keln je prije nekoliko dana poslao zvaničnu ponudu, ali zaista nemam pojma o kojoj se cifri radi. I ranije sam govorio da ne bih imao ništa protiv odlaska iz Leha. No, sve je do čelnika kluba, koji ne žele prihvatiti ponudu manju od tri miliona eura. Ako se dva kluba dogovore, sigurno je da bih otišao u Keln - kazao je Štilić za "Dnevni avaz" u jučerašnjem telefonskom razgovoru nakon što je sa Lehom započeo pripreme u Vronkiju.


Ono što je za sada sigurno jeste da definitivno neće u Rubin iz Kazana, klub koji je, također, bio zagrijan da ga dovede. Naime, ruski prvak je, umjesto Štilića, angažirao njegovog saigrača Rafala Muravskog, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, plativši isto tri miliona eura.