Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.06.2009.

Nikitović obnovio povredu i otišao

Drugu fazu priprema za narednu sezonu fudbaleri Sarajeva neće obaviti u Vitezu nego u Odžaku, gdje bordo ekspedicija putuje već sutra. Kako kaže trener Mehmed Janjoš, razlog za promjenu plana leži u tome što će Sarajevo u Odžaku imati više opcija za kontrolne utakmice, koje su neophodne ekipi pred nastupajuće utakmice drugog pretkola Evropske lige. Strateg Sarajeva već je za 8. juli dogovorio pripremni meč protiv Zvijezde, a u kombinaciji su još utakmice sa Modričom i Orašjem. Janjoš je dosta zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, ali nije krio razočarenje odlaskom stopera Vladimira Nikitovića.


- Pokušao je trenirati sedam-osam dana, ali je obnovio povredu i odlučio otići. Nažalost, nikako se nije mogao pripremiti - kaže Janjoš.


Optimističnije vijesti stižu od Faruka Ihtijarevića. Veznjak Sarajeva je operisan i prve prognoze glasile su da će biti izgubljen za veći dio jeseni, ali Janjoš kaže kako će Ihtijarević već u četvrtak ili petak početi trenirati te da će biti spreman za početak Premijer lige.


Kada je riječ o Hošiću i Avdiću, koji treniraju sa Sarajevom, ali još nisu potpisali ugovore, njihov status trebao bi biti jasniji danas. Hošić treba finalizirati dogovor sa klubom, a Avdić čeka eventualni poziv za nastavak saradnje sa Saba baterijem. Ostala pojačanja su na čekanju.


- Prijelazni rok je do 30. jula. Još ne znam koga ćemo uspjeti dovesti, ali ono što je sigurno jeste da ćemo povući nekoliko igrača iz juniorskog pogona. Slučajevi Handžića i Pandže potvrdili su ispravnost politike da se u ovoj finansijskoj situaciji okrenemo mladima - kaže Janjoš.


Janjoš ide u Trnavu


Žirjeb za Evropsku ligu dodijelio je Sarajevu u drugom pretkolu pobjednika duela između Spartaka iz Trnave i Intera iz Bakua. Janjoš je odmah najavio da će gledati njihov okršaj, a tako će i biti. Strateg Sarajeva posmatrat će 2. jula prvi meč ove dvije ekipe u Trnavi.