Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.07.2009.

Redžepagić: Nema ponuda iz Milana za Džeku

Nikad do sada iz Milana ništa zvanično nije ponuđeno Volsburgu za Edina Džeku, rekao je Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativca, reagujući na najnovije spekulacije italijanskih medija.

 

Naime, mediji u Italiji prenijeli su kako su čelnici Milana priznali da su iz Volfsburga nedavno dobili negativan odgovor u vezi sa dovođenjem Džeke, ali se klub sa "San Sira" sprema na još jednu, posljednju ponudu za reprezentativca BiH. Navodno bi u narednih nekoliko dana trebali poslati ponudu prema kojoj bi klub iz "vučjeg grada" mogao zaraditi 22 miliona evra.

 

- To su sve spekulacije. Do sada niti jedna zvanična cifra nije dostavljena iz Milana u Volfsburg. Riječ je o nagađanjima jer da bi se poslala zvanična ponuda sa konkretnim iznosom, prethodno moraju sjesti predstavnici dva kluba. S obzirom na to da je Volfsburg kategoričan da ne želi prodati Džeku, onda su stvari jasne, rekao je Redžepagić.

 

Mediji u Italiji navode i to da bi se Milan, ukoliko Volfsburg odbije i novu navodnu ponudu, vjerovatno orijentisao na dovođenje Luisa Fabiana iz Sevilje, Emanuela Adebajora iz Arsenala ili Klasa Jana Huntelara iz Real Madrida. Najbliži "San Siru" navodno je dosadašnji fudbaler Reala za kojeg bi moglo biti ponuđeno oko 18 miliona evra, dok su Fabiano i Adebajor procijenjeni na 30 miliona.