Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.07.2009.

Škoro duže vrijeme van terena

Ekipa Sarajeva nalazi se već drugi dan na pripremama u Odžaku, gdje se fudbaleri tima sa Koševa spremaju za predstojeću sezonu i utakmice u Evropskoj ligi.Učešće u kvalifikacijama za Evropsku ligu pomjerilo je pripreme fudbalera Sarajeva nešto ranije od uobičajenog. Bordo sastav se od srijede nalazi u Odžaku, gdje obavlja pripreme za predstojeće susrete.

 

- Ovde zaista imamo vrhunske uslove za rad. Tereni i infrastruktura su vrhunski i sve je u najboljem redu. Jedino što nam pravi određene probleme jeste velika sparina i vrućina, pa smo morali iz tog razloga pomjeriti treninge za rano ujutro i kasno navečer“, kaže za SportSport.ba pomoćni trener Sarajeva i nekadašnji fudbaler ove ekipe Almir Turković.


Sarajevo će u narednih desetak dana odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, kako bi igrači što spremniji dočekali predstojeće izazove.


- Već 6. jula imamo zakazan kontrolni susret sa domaćinom Odžakom, potom, 8. jula igramo sa jednom američkom ekipom, dok će posljednja provjera biti 8. jula, kada ćemo odmjeriti snage sa Zvijezdom iz Gradačca“, kazao je Turković.


Što se tiče povreda, izvjesno je da na terenu neće biti Alena Škore još najmanje dva do tri mjeseca, dok je Faruk Ihtijarević također povrijeđen, a u Sarajevu se nadaju da će biti spreman za početak sezone. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš sinoć se nalazio u Slovačkoj, gdje je gledao susret kvalifikacija za Evropsku ligu između Spartaka iz Trnave i Intera iz Bakua. Pobjednik iz ovog dvoboja igraće sa Sarajevom. Slovačka ekipa slavila je rezultatom 2:1.