Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

08.07.2009.

Sjednica IO FS RS: Start sezone 15. avgusta

Nova fudbalska sezona u Republici Srpskoj počeće u subotu, 15. avgusta. Ovo je odlučeno juče na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, održanoj u Banjoj Luci. Na ovom sastanku usvojeni su jednoglasno svi izvještaji komesara u Prvoj, drugim i regionalnim ligama. Zaključak je da je u protekloj sezoni uočen napredak na svim poljima, ali da se u periodu koji dolazi još više mora raditi na poboljšanju regularnosti takmičenja i podizanju nivoa suđenja.

 

- Želimo da nastavimo putem progresa i poboljšanja uslova na našim fudbalskim terenima. Učinićemo sve da sljedeća sezona bude bolja od prethodne, koja je dobila visoku ocjenu - kazao je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

 

Najviše vremena utrošeno je za liste sudija, kontrolora suđenja i delegata. Tu je svako područje imalo određene stavove i prijedloge, ali su na kraju sve usaglašene. Nova sjednica "fudbalske vlade" naše Republike biće održana između 5. i 10. avgusta, pred start sezone. Na njoj će biti verifikovane liste poslije položenih testova i normi.

 

Određeni su komesari za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Od avgusta komesar za takmičenje je Marko Vasiljević iz Doboja. Komesar za sudije je Vlado Liščinski (Prijedor), a komesar za delegiranje kontrolora suđenja Živko Karabatak (Istočno Sarajevo).

 

Kada je u pitanju Druga liga "zapad", komesar takmičenja je Dragan Šljivar (Gradiška), komesar suđenja Ranko Račić (Banja Luka), a komesar za delegiranje kontrolora Dado Petrović (Brod). Na "istoku" je komesar za takmičenje Saša Grekulović (Brčko), komesar za suđenje Nebojša Pavlović (Sokolac), a komesar za delegiranje kontrolora Milorad Jugović (Ugljevik). 

 

Skraćuju se Druge lige

 

Od sezone 2010/11. obje grupe Druge lige Republike Srpske biće skraćene za po dva kluba, pa će umjesto sadašnjih 16 "istok" i "zapad" da broje po 14 klubova.

 

- Skraćenje liga je u interesu poboljšanja kvaliteta takmičenja - istakao je Petković.