Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

09.07.2009.

Ibričić presudio Riedu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić ponovo je potvrdio dobru formu pred nadolazeću sezonu pa je i danas bio glavna karika Hajdukove igre, za prvi gol je asistirao iz kornera a pobjedu Hajduku donio je golom sa bijele tačke. Ried je već u 5. minuti poveo preko Rodrigueza koji pogađa na asistenciju Salihija nakon što je pogriješio Maloča.


U prekoret je malo ko vjerovao jer je Miše večeras izveo kombiniran sastav u kojem nije bilo mnogo standardnih prvotimaca Hajduka. U nastavku je Hajduk konsolidovao svoje redove, počele su se redati prilike, najprije Skoko, Tomasov a sredinom prvog dijela bilježimo dobar šut Ibričića glavom koji brani golman Rieda.


Pred kraj prvog poluvremena, korner za Hajduk, izvodi ga ko drugi nego Senijad Ibričić te pronalazi Gabrića u kaznenom prostoru koji izjednačava na 1-1. Nekoliko trenutaka kasnije Ibričić je strijelac za Hajduk ali se Ibro po mišljenju sudije našao u nedozvoljenoj poziciji.


Ipak, naš reprezentativac je u drugom poluvremenu doveo Hajduk u vodstvo golom iz jedanaesterca nakon što je u kaznenom prostoru Rieda srušen Hajdukov napadač Paraiba. Konačan rezultat utakmice ostao je 2-1, Miše sasvim sigurno može imati razloga za zadovoljstvo jer su njegovi izabranici prikazali dobru igru iako oslabljeni za nekoliko standardnih igrača.