Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.07.2009.

Bosna podržava Đonlagićev stav

Inicijativa člana Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH Mirsada Đonlagića o smanjivanju broja stranaca, odnosno o izmjeni propisa prema kojima je bh. klubovima prije početka sezone dozvoljen neograničen uvoz igrača iz Srbije i Hrvatske, nije prošla bez reakcija. Prva stiže iz našeg najtrofejnijeg kluba Bosne ASA BH Telecoma, čiji direktor Admir Bukva kaže da je to jedino rješenje koje može donijeti napredak bh. košarci.


- Svi su klubovi opterećeni rezultatom pa i Bosna. Često je lakše dovesti koliko-toliko provjerenog stranca nego gurnuti u vatru mladog domaćeg igrača. Svjestan sam da bi takav potez i nama stvorio problem u početku, ali apsolutno podržavam Đonlagićev stav. Garantiram da nam liga ne bi bila ništa manje kvalitetna od sadašnje - ističe Bukva.


On dodaje da se u Bosninom omladinskom pogonu u ovom momentu, uz ostale igrače, nalazi i desetak talentiranih mladića sa područja cijele Bosne i Hercegovine, za koje u klubu vjeruju da će u dogledno vrijeme konkurisati za seniorski tim.


Inače, delegacija KK Bosna otputovala je u Zagreb, gdje će danas biti obavljeno žrijebanje parova za iduću sezonu regionalne NLB lige.

 

10.07.2009.

Muharemović vršilac dužnosti direktora

Funkciju vršioca dužnosti direktora FK Željezničar u narednom periodu obavljat će Dželaludin Muharemović, nekadašnji fudbaler, trener i sportski direktor„Plavih", odlučeno je na sinoćnjoj sjednici kluba. Prema riječima predsjednika kluba Sabahudina Žuje, Željezničar je morao imenovati operativca, a uskoro će biti stuktuirane i ostale rukovodeće pozicije.


- Nakon ostavke v.d. direktora Samira Ahmedbegovića, klub je ostao bez jedne od najvažnijijih pozicije, i Predsjedništvo se složilo da se za sada imenuje Dželaludin Muharemović. Ova funkcija bila je ponuđena Almiru Grediću, koji nije mogao raditi puno radno vrijeme, no razmatrat će se opcija da preuzme funkciju izvršnog direktora finansija. Bitno je da se krene, potrebno je još ljudi koji će se profesionalno angažirati, a nemamo puno vremena - rekao je Žujo.


Na sjednici Predsjedništva predstavljena je xafsinška kampanja za prodaju sezonskih karata, od kojih klub očekuje značajna sredstva.


- Cilj je da oborimo rekord, želimo prodati 3.500 pretplatnih karata. Kampanja će krenuti, nadamo se da će navijači prepoznati ovaj projekat, pomoći nam da osiguramo sredstva, privućemo sponzore i uvjeren sam da ćemo imati veliku gledanost u narednoj sezoni - kaže prvi čovjek Željezničara.


Novac za pojačanja je pripremljen, a menadžer i trener Amar Osim će odlučiti sa kojim će se igračima potpisati ugovori.


Cijene karata


Određene su i cijene sezonskih karata, a po prvi put navijači će biti u prilicu da kupe i godišnje karte. Cijene polugodišnjih karata su iste kao proljetos, jug 25 KM, sjever 45, a zapad 110 KM, dok godišnje koštaju jug-35, sjever 65, zapad 150 KM. Za penzionere će u prodaji biti samo godišnje karte, po cijeni od 20 KM.

 

10.07.2009.

Ima još prostora za napredak

Trener Olimpika Husref Musemić zadovoljan je rezultatom i igrom, ali još više zalaganjem fudbalera u drugoj test-utakmici u kojoj su "Vukovi" na Kupresu dobili Čelik sa 2:0.


- Još nismo dostigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem. Vidi se da kod svih igrača postoji volja i da se trude da se nametnu i osiguraju mjesto u timu. Naravno, postoji još dosta prostora za napredak. Period priprema, koji je pred nama, iskoristit ćemo da se još bolje uigramo - rekao je Musemić.


Dvostruki strijelac protiv Čelika bio je Mirko Marinković, koji je došao u Olimpik iz Radnika iz Bijeljine. Odličnu pratiju pružio je i Darko Spalević, premijerligaški golgeter prošle sezone.


- Na Kupresu su odlični uvjeti za rad. Uprava nam je osigurala sve pa je na nama, igračima, ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izazove koji slijede - rekao je Spalević iskoristivši priliku da se još jednom izvini navijačima Sarajeva, koji su mu zamjerili ponašanje za vrijeme prošlosezonskog meča u Lukavici dok je igrao za Slaviju.


Izuzev Miloša Vidovića, koji je povrijedio zglob protiv Zrinjskog zbog čega će, vjerovatno, pauzirati duže vrijeme, svi ostali igrači su zdravi.


U nedjelju u Bugojnu


Nakon poraza od Zrinjskog (1:3) i pobjede nad Čelikom, Olimpik će u nedjelju odigrati treći pripremni meč, i to protiv Iskre u Bugojnu. Ekipa se potom vraća u Sarajevo na tri dana, a od srijede će se pripremati u Odžaku. Za 21. juli dogovoren je meč sa Zvijezdom iz Gradačca.

10.07.2009.

Prvi put u istoriji nogometa sudac je morao primicati, a ne odmicati živi zid!

Trebao je biti revijalni duel, a ustvari bio je to žestok duel, pun atraktivnih akcija, golova, ali i sudijskih previda, baš poput onih na našim nogometnim terenima. U Jablanici, u susretu novinarske selekcije i domaćina sa svim bh. zvijezdama, bilo je doduše ljepote, trke, transformacija, svega onog što sve rjeđe gledamo na premijerligaškim terenima. Akteri jablaničke utakmice bili su prosljaveni asovi sa internacionalne, ali i domaće scene; poput Baljića, Piplice, Varešanovića, Šiljka, Balte, Alića, Remetića, Sulje Halilovića, Repuha, V. Sliškovića, Bajrovića, Pušića, te bivših sirijskih asova, polaznika trenerske škole UEFA programa pri NSBiH.

 

Jakih znalaca bilo je i u novinarskim redovima, a trkom, lucidnošću, znanjem, prednjačili su Brkić, Jaganjac, Beganović, Kulović... Nisu zaostajali ni novinari; Šišić, Demić, A. Beganović, Zećo, Bunić, Kustura, Solak, Kolar, Tiro... Novinare su s klupe stručno vodili i do poraza doveli; Edin Čizmić, Nijaz Bajramović i Amina Čorbo...

 

Sa tribina svaki potez pažljivo je posmatrao prof. Munir Talović i sve to uredno bilježio. Stručni štab novinarske selekcije imao je dosta muke da Baljiću, Piplici i Varešanoviću objasni kako Kustura nikad nije odigrao ozbiljnu utakmicu na velikom terenu, te da je Solak golman rekreativac, koji na terminima razigrava Hiroša, Mekića, Bučana...

 

Upravo su Kustura i Solak bili među najboljim u novinarskoj selekciji. Utakmicu je pratio i Emir Tufek, nekadašnji jugoslovenski reprezentartivac, bivši trener U-21, doskorašnji "coach" Veleža. Tufek je u društvu bivšeg učenika Rijada Demića, hvalio angažman novinarskog tima. Na kraju je, kao i uvijek na ovakvim smotrama završilo veselo. Trećim poluvremenom kod Smaje Maksumića i njegovog prijatelja Nijaza Džafića, bivšeg asa Slobode i još nekih klubova. Džafa je omiljen među svima, još uvijek čuva pomalo pomalo izbljedjelu sliku kada je igrao sa Šećerbegovićem, Hadžićem, Cakićem, nosio dres Slobode... Svi treneri, sa manje ili više kurtoazije pohvalili su novinarsku selekciju za «častan» otpor, a najbolje je prošao Edin Solak, kojeg je Piplica častio svojim dresom i rukavicama. Kada ih je navukao, bio je nesavladiv. Sve do momenta kada je kolega Borovina preuzeo ulogu jednog od pomoćnih sudaca. Do tada je i bio po neki ofsajd u kojem su se našli Baljić i društvo...

 

Upitan zašto nije mahnuo očigledan ofsajd iz kojeg je Remić postigao četvrti gol, objasnio je: - Rema nije dao gola dvije godine, nisam ima srca da mu mahnem...Osim tog, bilo je još u najmanju ruku čudnih i interesantnih detalja u Jablanici kojima se nije mogao načuditi ni Emir Tufek, koji je odigrao mali milion utakmica u svojoj karijeru...

 

Naime, vjerovatno se u istoriji nogometa prvi put desilo da sudac primiče, a ne odmiče živi zid... Igrače novinarske selekcije glavni je sudac uspio približiti tek nekih petanestak metara do lopte... Inače, slobodnjak se spremao izvesti Elvir Baljić... Bilo kako bilo, sve je proteklo u najboljem redu. Novo druženje je u Visokom. Kolega Adnan Jašarspahić radi na organizaciji spektakla (24. juli) u Visokom, gdje će domaći veterani, članovi trofejne generacije Bosne, ugostiti novinare sa svojim gostima.

 

                        Balja, jel te čuvao ikad bolji igrač?

 

Prije, tokom i nakon utakmice, bilo je zgoda i nezgoda. Iako se većim dijelom susreta igrala viktorija na novnarskoj polovici terena, a mreža Solakovog gola bila sve prozirnija, "oštra pera" to očito nisu primjećivala...Adnan Demić, defanzivac novinarske selekcije, "mrtav hladan" u toku utakmice upitao je Elvira Baljića:

 

- Balja, je li te ikad čuvao bolji igrač u karijeri od mene?

 

- Nikad - nasmijao se Balja, a Demić odmah zatražio izmjenu kako bi se pohvalio kolegama i stručnom štabu na klupi novinarske selekcije.

 

                                   Struka, mediji, licence...

 

Profesori Talović i Jaganjac zaslužuju pohvale za improviziranu pressicu nakon utakmice, koja je besprijekorno tekla i prošla. Na jednom kraju Baljić, Bajrović i Piplica, a na kontra strani novinari. Daleko učinkovitiji nego li na terenu. Pričalo se o licencama, o lošim uvijetima na našim terenima, o medijima, pritiscima na novinare... Svi su se složili da je krajnje vrijeme da pravi asovi, istinske sportske veličine vode naše klubove i Savez, ali i da se novinari ne ustručavaju pisati o dobrim kao i lošim pojavama na bh. fudbalskoj sceni. Najefektnija pitanja postavljao je kolega Čizmić. Na njegova pitanja, čak ni profesori nisu znali naći adekvatan odgovor. O Ćiri i reprezentaciji bilo je zabranjeno govoriti...

 

10.07.2009.

Alen Mešanović : Igrao sam protiv Osima, a sad mi je trener

I sa 33 godine je najbolji na terenu. Majstor! Igra nogomet koji polahko izumire na ovim prostorima. On je najveće pojačanje Želje. U Međugorju iz treninga u trening pokazuje kakav je kvalitet dobio Amar Osim. Alen Mešanović nije se puno promjenio. Kad da nikako ne stari. Nekada je bio najbolji nogometaš u državi, vječiti talenat, kazat će neko ''posljednji Mohikanac'' bh. nogometa. I on će se složiti.

 

- Eto, ponovo sam u Želji, na Grbavici. To ti je Božije davanje, nema druge riječi - kaže Mešanović i nastavlja:

 

 - Zaista sam sretan što sam obukao plavi dres. Tu sam počeo karijeru, Željo je moj prvi klub. Ostali su bili profesionalni, ali Željo je nešto drugo.

 

Mešanović je na Grbavicu doveden kako bi pojačao napad, koji je u posljednjoj sezoni bio bezopasan.

 

- Sa Željom sam postigao dogovor da odigram jednu sezonu, a nakon toga možemo opet razgovarati. Interes mi je da pomognem klubu, da se Željo vrati opet tamo gdje mu je mjesto - priča Alen.

 

Sa trenerom Amarom Osimom zna se godinama. Znaju se sa suprotnih strana, igrali su jedan protiv drugog.

 

- Znam Amara jako dobro. Jednom mi je ušao žestoko u noge kad sam sa Slobodom igrao protiv Želje na Grbavici. Dobar je Amar, super su i Dino Džurbuzović i Almir Memić. Sa Gušom sam igrao u mladoj reprezentaciji. Atmosfera je odlična, igrači su me lijepo primili. Poznajem neke, a najbolje Edisa Mulalića s kojim sam igrao u Želji, te Mirsada Bešliju i Predraga Šimića.

 

Mešanović je u karijeri igrao za Velež, Radnički iz Lukavca, Slobodu, Čelik, Sarajevo, Jedinstvo, Posušje. Rođen je u Banovićima. Sinovi Tarik i Hamza krenuli su očevim stopama.

 

- Sa 33 godine još nije kasno neke stvari da popravim. I meni je više muka kad se o meni priča kao o propalom talentu. Radio sam mnoge stvari u svom životu, nekih se i stidim, ali to je tako moralo biti. Sada sam potpuno fokusiran na Želju i jedva čekam da počne prvenstvo i da pokažemo svoju snagu - kazao je Mešanović.

 

                                   Lihovac: Odličan igrač!

 

Dolazak na Grbavicu pomogao je njegov prijatelj iz bihaćkih dana, nekadašnji stoper Jedinstva Faruk Lihovac. Posjetio je Mešanovića u Međugorju.

 

- Alen je super osoba. Ko ga ne poznaje, taj ne može govoriti o njemu. Željo je dobio u Alenu odličnog igrača - priča Lihovac, koji sada igra u Famosu iz Hrasnice.

 

U klasi sa Baljićem Piplicom, Varešanovićem...Mešanović je jedan od rijetkih aktivnih igrača koji završava trenersku školu. U klasi je sa Baljićem, Piplicom, Varešanovićem, Repuhom, Baltom...- Želim biti kompletan trener. Igrat ću najmanje još tri četiri sezone. Do tada ću steći Profi licencu. Većinu polaznika poznajem sa terena, a o predavačima, prof. Taloviću i Jaganjcu imam samo riječi hvale - kaže Alen.

10.07.2009.

Mešić : Prvu službenu utakmicu igram protiv Crvene Zvezde

Mirza Mešić iznenada je napustio Slobodu i potpisao dvogodišnji ugovor sa slovenačkim Rudarom iz Velenja. U ponedjeljak je iz NS BiH stigao certifikat, pa je tako 29-godišnji napadač i postao igrač tima iz Velenja.Bivši golgeter Slobode, Nanta, Sarajeva, Željezničara, Hajduka, Posušja i Žepča, doveden je kao veliko pojačanje, igrač koji bi trebao nadomjestiti sjajnog Edina Junuzovića, koji je zimus otišao u ruski Amkar iz Perma.Mešić hvali ekipu i trenera Marijana Pušnika koji je insistirao na njegovom dovođenju. Rudar će u narednoj sezoni igrati u Evropskoj ligi.  Nakon što eliminišu Trans iz Estonije (u prvom meču rezultat glasio 3:0 za Rudar), protivnik u narednom kolu bit će Crvena Zvezda.

 

- Imamo samo lijepe riječi za ono što me dočekalo u Velenju. Od trenera, pa do igrača, svi su me super primili, zaista mogu kazati da sam se brzo uklopio. Rudar je dobar klub, koji ima velike ambicije. Želimo da se borimo za vrh u domaćem prvenstvu, a u Evropskoj ligi 16. jula igramo protiv Crvene zvezde. Jedva čekam tu utakmicu. Šanse su nam dobre, jer su Beograđani u krizi, nije to Zvezda od prije nekoliko godina.

 

U prijateljskoj utakmici protiv Željezničara iz Ljubljane, Rudar je slavio rezultatom 13:0, a Mirza je bio egzekutor u tri navrata. Pokazao je da će biti veliko pojačanje u novoj sezoni.

 

- U prošloj sezoni Rudar je bio treći, iza Maribora i Gorice. Sada želimo više ili da ponovimo rezultat. Mešić nije puno razmišljao kada je stigla ponuda Rudara.

 

- Razgovarao sam sa trenerom Pušnikom, koji je rekao da ozbiljno računa na mene. Dogovorili smo se i ja sam potpisao ugovor. Sada tražim stana za mene i suprugu Fatimu, koja će se uskoro poroditi. O Slobodi Mirza govori sve najbolje...

 

- To je moj klub. Rastali smo se korektno, žao mi je što neće igrati u Evropi, ali želim im puno sreće u narednoj sezoni. Prati i Želju kojeg ponovo vodi Amar Osim, bivši Mešićev trener.- Čujem da je bolja situacija u Želji nego ranije. Drago mi je što su doveli Alena Mešanovića. On će biti najveće pojačanje Želje. Alen je odličan igrač - uvjeren je Mešić.

 

                                   Nije odustao od A-tima

 

Mešić se nije odrekao reprezentacije. Nekad je slovio kao najdarovitiji napadač u BiH, ali su ga selektori zapostavljali. Nevjerovatno je da igrač koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, koji je igrao u Nantu, u najboljim bh. klubovima, nikad nije dobio šansu u A-timu. Selektori su pozivali raznorazne anonimuse, a Mešića su zapostavljali i kada je bio u top formi. Sa 29 godina nije za staro gvožđe. Ima priliku da se nametne Ćiri Blaževiću. Možda baš Ćiro, pod uslovom da Mešić zablista u Sloveniji, ispravi dugodišnju nepravdu prema ovom napadaču.

10.07.2009.

Đonlagić : I nama je potrebno ograničenje broja stranaca u ligi

Srbijanski košarkaški savez ukinuo je povlašteni status igračima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji će ubuduće biti tretirani kao stranci, što do sada nije bio slučaj, te je odlučio da broj stranaca u Prvoj ligi ograniči na maksimalno četiri. Član Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić zagovara uvođenje istog principa i u Bosni i Hercegovini. On vjeruje da je sazrelo vrijeme da se igrači iz Srbije i Hrvatske u BH ligi tretiraju kao stranci (trenutno se igrači iz ove dvije države, koji su angažirani prije početka sezone, izuzimaju iz kvote od tri stranca, što mnogi klubovi obilato koriste).


- U jednom periodu fleksibilan stav prema igračima iz susjedstva imao je opravdanje. No, u ovom momentu domaća produkcija skoro je zaustavljena, kvalitet opada, nemamo pravih rivalstava, a time ni većeg interesa medija i sponzora... Vjerujem da će Predsjedništvo KSBiH smoći snage da se suoči sa realnošću - smatra Đonlagić.


Dio klubova, dodaje Đonlagić, dočekat će ovu ideju na nož koristeći argument da slična ograničenja ne postoje na međunarodnoj sceni, počevši od regionalne NLB pa do Eurolige.


- No, kao član Takmičarske komisije Evropske košarkaške federacije, moram naglasiti da je trend da se ide na zaštitu proizvodnje domaćih igrača. I ekonomski faktor sve više ide tome u prilog - ističe Đonlagić.


Promjena propisa pozitivno bi se odrazila i na reprezentaciju. Klubovi ne samo da bi se žestoko borili za svakog kvalitetnog domaćeg igrača nego bi mnogi od njih bili prisiljeni da prestanu sa praksom usmjeravanja bh. talenata u inozemne selekcije.


Definicija domaćeg igrača


Nisu rijetki slučajevi u kojima reprezentativci drugih država u BiH igraju kao domaći košarkaši. Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), međutim, anulirala je novim propisima tu mogućnost, kaže Đonlagić.


- Prema najnovijoj definiciji FIBA-e, domaći igrač je samo onaj igrač koji ima pravo nastupa za reprezentaciju države u kojoj je angažiran. Znači, bitno je jedino košarkaško državljanstvo - objašnjava Đonlagić.

 

 

10.07.2009.

Pakleno na Tjentištu

Fudbaleri Laktaša vrijedno treniraju na pripremama na Tjentištu. Slobodan Crnadak, pomoćni trener, ističe kako svi rade pakleno i svima je cilj da izbore mjesto u startnoj postavi. On potom dodaje kako će ekipa sasvim sigurno maksimalno spremno dočekati novu premijerligašku sezonu, koja počinje 1. avgusta, i kada će na premijeri na svom stadionu ugostiti sastav banjolučkog Borca.

 

- Svi kandidati za najjači sastav rade pakleno, nemamo problema s povredama, atmosfera je odlična i siguran sam da će tako ostati do kraja pripremnog perioda. Na Tjentištu imamo odlične uslove za sve ono što smo planirali u ovom dijelu priprema i nema sumnje da će igrači to znati iskoristiti - referisao je Crnadak.

 

Stručni štab i fudbalere na Tjentištu je posjetio predsjednik kluba, Žarko Vujmilović, i prvi operativac Duško Babić.

 

- S naše strane, mi smo obezbijedili potrebne uslove za rad, a to ćemo činiti i u narednom periodu. Zadovoljan sam onim što sam vidio, svi fudbaleri su orni i spremni za nova iskušenja u Premijer ligi BiH - rekao je Žarko Vujmilović.

 

Osim redovnih treninga, ekipa će odigrati dvije test utakmice s Leotarom. Prvi meč zakazan je za 11. jula, i to na stadionu "Police" u Trebinju, dok će se četiri dana kasnije na Tjentištu odigrati revanš susret između ova dva protivnika.

 

- Poslije tog drugog okršaja, ekipa će se vratiti kući, a rad će biti nastavljen na našem terenu. U svakom slučaju, svi smo ubijeđeni da će fudbaleri potpuno spremno dočekati novi takmičarski ciklus u elitnom takmičenju - naglasio je Duško Babić.

10.07.2009.

FK Radnik: Ništa od Premijer lige

Rukovodstvo Radnika na čelu sa šefom stručnog štaba Nikolom Balom, nailaze na velike poteškoće finansijske prirode. One su uslovile veliki odliv fudbalera i ograničile planove kluba za postizanje rezultata većeg dometa u Prvoj ligi Srpske. Bijeljinci će u narednu takmičarsku sezonu ući u izuzetno podmlađenom sastavu, a većinu igračkog kadra činiće fudbaleri iz juniorski pogona.

 

- Finansijska situacija u Radniku nije svijetla stoga su naši apetiti umanjeni u odnosu na naše planove koji su bili daleko veći. Smatram da ovaj grad zaslužuje klub koji će se takmičiti u Premijer ligi BiH, ali u ovim uslovima je nemoguće ostvariti taj uspjeh. Nisu u pitanju sredstva nego i odnos cjelokupne lokalne zajednice i privrednih subjekata koji i te kako zarađuju i prave dobar posao. Međutim, za finansiranje nekih društvenih potreba sredstava praktično da i nema - istakao je predsjednik FK Radnik Dragan Perić.

 

Šef stručnog štaba Nikola Bala nalazi se na teškim mukama kada je riječ o selekciji fudbalera koji će nositi dres Radnika u narednom periodu.

 

- Ponovo se nalazimo na početku kada je riječ o pravljenju ekipe, a u okruženju igra veliki broj naših izuzetno kvalitetnih igrača. Naravno, loša finansijska situacija je rezultirala da se moramo ograničiti sa pojačanjima. Pri tome smo imali veliki odliv fudbalera u druge klubove. Ne tražim nikakva opravdanja, ali bih volio da se ova moja priča svodi ka jednom cilju, a to je ulazak u Premijer ligu BiH. Ovako nemam veliku odgovornost na sebi. Iskreno se nadam da ću pored poteškoća koje su nas zadesile dati sve od sebe kako bi napravio rezultat koji je moguć u ovome trenutku - istakao je Nikola Bala.

 

Na prozivci se pojavilo 14 fudbalera, koji će raditi tokom priprema. Pored loše finansijske situacije u planu je dovođenja pojačanja kako bi se ojačao postojeći igrački kadar.

 

- O tome sada ne mogu govoriti, sve će biti u okvirima naših mogućnosti. Radićemo na tome da u trenažnom procesu imamo na raspolaganju 22 igrača za prvenstvo. Prozivci se odazvalo 14 fudbalera, što nije konačan broj potencijalnih kandidata. Nastojaćemo da u ovom pripremnom periodu odigramo veći broj utakmica kako bi dočekali prvenstvo spremni - završio je Bala. 

 

Igrački kadar

 

Igrači koji su se odazvali prozivci: Dragan Đorđić, Filip Vujić, Cvijetin Pavić, Slobodan Vasić, Dragan Konculić, Željko Krsmanović, Dejan Pavlović, Darko Mirković, Vinko Đurić, Nenad Jeftić, Davor Arnautović, Slaviša Jokić, Muhamed Sajtanović, Igor Milošević.

10.07.2009.

Mravac na probi u Wolverhamptonu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Mravac mogao bi od naredne sezone postati član engleskog premijerligaša Wolverhamptona. Reprezentativni stoper austrijskog Mattersburga Adnan Mravac trebao bi u narednih nekoliko dana stići u Australiju, gdje se na pripremama nalazi Wolverhampton, gdje će provesti nekoliko dana na probi.


Ovaj 27-godišnji Banjalučanin u karijeri je još igrao za Čakovec i Lillestrom, odakle je još 2002. godine prešao u Mattersburg za koji je do sada odigrao 185 utakmica.

10.07.2009.

Musemić: Polako se uigravamo

Trener sarajevskog Olimpika, Husref Musemić, kaže da njegova momčad polako ulazi u takmičarsku formu.

 

- Još nisu svi sasvim spremni, ali mogu reći da sam zadovoljan zalaganjem svih igrača. Vidi se da svi izgaraju od želje i bore se za mjesto u prvoj postavi, rekao je Musemić.


Olimpik je do sada odigrao dvije utakmice. Od Zrinjskog su poraženi sa 3:1, dok su zeničkog Čelika svladali sa 2:0.


- Postoji još dosta prostora za napredovanje. Uvjeren sam da ćemo do početka Premijer lige biti potpuno spremni, te da ćemo već protiv Modriče dokazati da se na nas može ozbiljno računati, dodao je Musemić.

10.07.2009.

Branimir Bajić u Denizlisporu

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Branimir Bajić novo je pojačanje turske ekipe Denizlispor u koju je došao iz njemačkog Koblenza. Bajić će se tako u Denizlisporu pridružiti nekadašnjem kolegi iz reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnjem fudbaleru Sarajeva Džemalu Berberoviću.


Bajić je danas prošao medicinske preglede i očekuje se da se zvanično potpisivanje ugovora između BH internacionalca i turske ekipe desi tokom sutrašnjeg dana.