Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.07.2009.

FK Radnik: Ništa od Premijer lige

Rukovodstvo Radnika na čelu sa šefom stručnog štaba Nikolom Balom, nailaze na velike poteškoće finansijske prirode. One su uslovile veliki odliv fudbalera i ograničile planove kluba za postizanje rezultata većeg dometa u Prvoj ligi Srpske. Bijeljinci će u narednu takmičarsku sezonu ući u izuzetno podmlađenom sastavu, a većinu igračkog kadra činiće fudbaleri iz juniorski pogona.

 

- Finansijska situacija u Radniku nije svijetla stoga su naši apetiti umanjeni u odnosu na naše planove koji su bili daleko veći. Smatram da ovaj grad zaslužuje klub koji će se takmičiti u Premijer ligi BiH, ali u ovim uslovima je nemoguće ostvariti taj uspjeh. Nisu u pitanju sredstva nego i odnos cjelokupne lokalne zajednice i privrednih subjekata koji i te kako zarađuju i prave dobar posao. Međutim, za finansiranje nekih društvenih potreba sredstava praktično da i nema - istakao je predsjednik FK Radnik Dragan Perić.

 

Šef stručnog štaba Nikola Bala nalazi se na teškim mukama kada je riječ o selekciji fudbalera koji će nositi dres Radnika u narednom periodu.

 

- Ponovo se nalazimo na početku kada je riječ o pravljenju ekipe, a u okruženju igra veliki broj naših izuzetno kvalitetnih igrača. Naravno, loša finansijska situacija je rezultirala da se moramo ograničiti sa pojačanjima. Pri tome smo imali veliki odliv fudbalera u druge klubove. Ne tražim nikakva opravdanja, ali bih volio da se ova moja priča svodi ka jednom cilju, a to je ulazak u Premijer ligu BiH. Ovako nemam veliku odgovornost na sebi. Iskreno se nadam da ću pored poteškoća koje su nas zadesile dati sve od sebe kako bi napravio rezultat koji je moguć u ovome trenutku - istakao je Nikola Bala.

 

Na prozivci se pojavilo 14 fudbalera, koji će raditi tokom priprema. Pored loše finansijske situacije u planu je dovođenja pojačanja kako bi se ojačao postojeći igrački kadar.

 

- O tome sada ne mogu govoriti, sve će biti u okvirima naših mogućnosti. Radićemo na tome da u trenažnom procesu imamo na raspolaganju 22 igrača za prvenstvo. Prozivci se odazvalo 14 fudbalera, što nije konačan broj potencijalnih kandidata. Nastojaćemo da u ovom pripremnom periodu odigramo veći broj utakmica kako bi dočekali prvenstvo spremni - završio je Bala. 

 

Igrački kadar

 

Igrači koji su se odazvali prozivci: Dragan Đorđić, Filip Vujić, Cvijetin Pavić, Slobodan Vasić, Dragan Konculić, Željko Krsmanović, Dejan Pavlović, Darko Mirković, Vinko Đurić, Nenad Jeftić, Davor Arnautović, Slaviša Jokić, Muhamed Sajtanović, Igor Milošević.