Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.07.2009.

Alen Mešanović : Igrao sam protiv Osima, a sad mi je trener

I sa 33 godine je najbolji na terenu. Majstor! Igra nogomet koji polahko izumire na ovim prostorima. On je najveće pojačanje Želje. U Međugorju iz treninga u trening pokazuje kakav je kvalitet dobio Amar Osim. Alen Mešanović nije se puno promjenio. Kad da nikako ne stari. Nekada je bio najbolji nogometaš u državi, vječiti talenat, kazat će neko ''posljednji Mohikanac'' bh. nogometa. I on će se složiti.

 

- Eto, ponovo sam u Želji, na Grbavici. To ti je Božije davanje, nema druge riječi - kaže Mešanović i nastavlja:

 

 - Zaista sam sretan što sam obukao plavi dres. Tu sam počeo karijeru, Željo je moj prvi klub. Ostali su bili profesionalni, ali Željo je nešto drugo.

 

Mešanović je na Grbavicu doveden kako bi pojačao napad, koji je u posljednjoj sezoni bio bezopasan.

 

- Sa Željom sam postigao dogovor da odigram jednu sezonu, a nakon toga možemo opet razgovarati. Interes mi je da pomognem klubu, da se Željo vrati opet tamo gdje mu je mjesto - priča Alen.

 

Sa trenerom Amarom Osimom zna se godinama. Znaju se sa suprotnih strana, igrali su jedan protiv drugog.

 

- Znam Amara jako dobro. Jednom mi je ušao žestoko u noge kad sam sa Slobodom igrao protiv Želje na Grbavici. Dobar je Amar, super su i Dino Džurbuzović i Almir Memić. Sa Gušom sam igrao u mladoj reprezentaciji. Atmosfera je odlična, igrači su me lijepo primili. Poznajem neke, a najbolje Edisa Mulalića s kojim sam igrao u Želji, te Mirsada Bešliju i Predraga Šimića.

 

Mešanović je u karijeri igrao za Velež, Radnički iz Lukavca, Slobodu, Čelik, Sarajevo, Jedinstvo, Posušje. Rođen je u Banovićima. Sinovi Tarik i Hamza krenuli su očevim stopama.

 

- Sa 33 godine još nije kasno neke stvari da popravim. I meni je više muka kad se o meni priča kao o propalom talentu. Radio sam mnoge stvari u svom životu, nekih se i stidim, ali to je tako moralo biti. Sada sam potpuno fokusiran na Želju i jedva čekam da počne prvenstvo i da pokažemo svoju snagu - kazao je Mešanović.

 

                                   Lihovac: Odličan igrač!

 

Dolazak na Grbavicu pomogao je njegov prijatelj iz bihaćkih dana, nekadašnji stoper Jedinstva Faruk Lihovac. Posjetio je Mešanovića u Međugorju.

 

- Alen je super osoba. Ko ga ne poznaje, taj ne može govoriti o njemu. Željo je dobio u Alenu odličnog igrača - priča Lihovac, koji sada igra u Famosu iz Hrasnice.

 

U klasi sa Baljićem Piplicom, Varešanovićem...Mešanović je jedan od rijetkih aktivnih igrača koji završava trenersku školu. U klasi je sa Baljićem, Piplicom, Varešanovićem, Repuhom, Baltom...- Želim biti kompletan trener. Igrat ću najmanje još tri četiri sezone. Do tada ću steći Profi licencu. Većinu polaznika poznajem sa terena, a o predavačima, prof. Taloviću i Jaganjcu imam samo riječi hvale - kaže Alen.