Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.07.2009.

Ima još prostora za napredak

Trener Olimpika Husref Musemić zadovoljan je rezultatom i igrom, ali još više zalaganjem fudbalera u drugoj test-utakmici u kojoj su "Vukovi" na Kupresu dobili Čelik sa 2:0.


- Još nismo dostigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem. Vidi se da kod svih igrača postoji volja i da se trude da se nametnu i osiguraju mjesto u timu. Naravno, postoji još dosta prostora za napredak. Period priprema, koji je pred nama, iskoristit ćemo da se još bolje uigramo - rekao je Musemić.


Dvostruki strijelac protiv Čelika bio je Mirko Marinković, koji je došao u Olimpik iz Radnika iz Bijeljine. Odličnu pratiju pružio je i Darko Spalević, premijerligaški golgeter prošle sezone.


- Na Kupresu su odlični uvjeti za rad. Uprava nam je osigurala sve pa je na nama, igračima, ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izazove koji slijede - rekao je Spalević iskoristivši priliku da se još jednom izvini navijačima Sarajeva, koji su mu zamjerili ponašanje za vrijeme prošlosezonskog meča u Lukavici dok je igrao za Slaviju.


Izuzev Miloša Vidovića, koji je povrijedio zglob protiv Zrinjskog zbog čega će, vjerovatno, pauzirati duže vrijeme, svi ostali igrači su zdravi.


U nedjelju u Bugojnu


Nakon poraza od Zrinjskog (1:3) i pobjede nad Čelikom, Olimpik će u nedjelju odigrati treći pripremni meč, i to protiv Iskre u Bugojnu. Ekipa se potom vraća u Sarajevo na tri dana, a od srijede će se pripremati u Odžaku. Za 21. juli dogovoren je meč sa Zvijezdom iz Gradačca.