Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.07.2009.

Vedad Ibišević odigrao prvu utakmicu nakon pauze

Sezona iz snova Vedada Ibiševića, u kojoj je u 17 utakmica postigao 18 golova, a njegov Hofenhajm vodio na tabeli Bundeslige, naprasno je prekinuta 12. januara, kada je naš reprezentativac za vrijeme zimskih priprema u španskoj La Mangi teško povrijedio križne ligamente desnog koljena. Pola godine poslije, Ibišević je odigrao prvu utakmicu. Pobjeda petoligaša Sonenhofa u prijateljskom meču u Grosaspahu (1:0) mnogo je manje bitna od činjenica da je bosanskohercegovački as zaigrao u prvih 45 minuta.


- Nije mi bilo lako. Za igrača su ovakve ozljede najgore koje se mogu zamisliti, ali morate ostati optimistični i pozitivno razmišljati. Svake dvije-tri sedmice ostvarivao sam mali napredak i bio sam u stanju da učinim nešto novo - izjavio je Ibišević novinaru UEFA-e, čija je zvanična internet-stranica donijela veliku priču o našem reprezentativcu.


Trener Ralf Ragnik (Ragnick) pohvalio je Ibiševićevu agresivnost na treninzima, ali je i naglasio da nije potpuno bezbrižan:


- Nisam od njega očekivao toliku agilnost na startu niti da će moći igrati takvim intenzitetom. Nije izgubio instinkt za gol. Nastavlja tamo gdje je stao - kazao je Ragnik te dodao:


- Ne muči me njegovo psihičko stanje, znam da je jak u glavi, ali sada se postavlja pitanje da li će prva povreda dovesti do novih.


To je pitanje koje Vedo pokušava ostaviti po strani. Kaže da je trenutno samo sretan što se uspješno vratio nogometu.


- Mnogo je zabavnije trenirati sa saigračima nego sam - zaključio je.


                                               Salihović: Opet će zabijati


Zadovoljstvo Vedadovim povratkom izrazio je i njegov saigrač iz Hofenhajma i reprezentacije Sejad Salihović.


- Uskoro će ponovo zabijati na utakmicama kao što je to slučaj na treninzima - kazao je Sejo.


                                               Poseban motiv protiv Bajerna


Kako sada stvari stoje, prvu takmičarsku utakmicu nakon povrede mogao bi odigrati protiv Bajerna 8. avgusta, na startu nove bundesligaške sezone.


- Posljednji gol u Bundesligi prije nego što sam se povrijedio zabio sam upravo Bajernu. To mi daje posebnu motivaciju - rekao je Ibišević.