Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.07.2009.

Trebali izbjeći poraz zbog umjetničkog dojma

Trebali smo izbjeći poraz zbog umjetničkog dojma, smatra trener Širokog Brijega Ivica Barbarić nakon što je njegov tim na Pecari izgubio sa 0:1 od ermenskog Bananca, ali je, uprkos tome, prošao u drugo pretkolo Evropske lige zahvaljujući pobjedi od 2:0 u prvom duelu u Jerevanu.


- Ostvarili smo primarni cilj, prošli smo dalje. Taktički smo odigrali onako kako smo se i dogovorili. Nije bilo previše šansi ni na jednoj strani, oni su nam, praktično, iz jedine prilike zabili gol - kazao je Barbarić te je konačno progovorio nekoliko rečenica i o novom protivniku, austrijskom Šturmu:


- Tu nema nikakve mudrosti. Šturm je kvalitetna, renomirana momčad i favorit je. Naš pristup toj utakmici bit će daleko drugačiji. Pokušat ćemo ih iznenaditi u prvoj utakmici.


Barbarić će već u Gracu 16. jula na raspolaganju imati trojicu novih igrača: Vareu, Martineza i Križanovića, koji nisu bili registrirani za prvo pretkolo.


Preksinoćnju utakmicu na Pecari gledala je i delegacija Šturma, predvođena trenerom Frankom Fodom (Franco) i sportskim direktorom, inače proslavljenim igračem Bajerna Oliverom Krojcerom (Kreutzer). Sa njima je u društvu bio budući sportski direktor Širokog Brijega Mario Bazina, koji nam je prenio izjavu njemačkog stručnjaka:


- Zadovoljni smo, jer smo izbjegli daleki put u Ermeniju, a prema viđenom, Široki ćemo proći iako nije bezazlen protivnik - kazao je Foda.