Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.07.2009.

Talentovani fudbaler Hercegovca na probi u Partizanu

Petnaestogodišnji Miloš Perović odlazi ovih dana u Šabac na pripreme sa fudbalerima Partizana svoga uzrasta, što će biti treći njegov boravak u kampu Beograđana u posljednjih godinu dana. Skauti Partizana zapazili su ga još prije dvije godine i od tada prate njegov razvoj, a najvjerovatnije da će od sljedeće jeseni mlađani Perović da preseli u Beograd. On je ove godine završio osnovnu školu, visok je 185 centimetara, izraziti je ljevak i igra na poziciji špica, a po potrebi i u veznom redu. Bio je jedan od najboljih strijelaca pionirske lige Hercegovačke i sarajevsko-romanijske regije.

 

- Riječ je o izrazito talentovanom dječaku koji ima sve predispozicije da postane odličan fudbaler, što će, naravno, zavisiti od njega samoga. Nije, međutim, jedini u našem klubu koji mnogo obećava jer imamo pet-šest dječaka mlađih od njega koji su također veoma talentovani - istakao je šef stručnog štaba Hercegovca Rajko Milenić.

 

Hercegovac u fudbalskoj školi ima blizu 200 dječaka. Odatle je potekao i sedamnaestogodišnji Nikola Popara, član kadetske reprezentacije BiH koji od prije dvije godine trenira takođe u Partizanu, a jedan je od mladih fudbalera tog kluba koji ponajviše obećavaju.