Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.07.2009.

K.K. Slavija : Prvo trener, pa igrači

Angažovanje novog trenera jeste prioritetan zadatak uprave Košarkaškog kluba Slavija. Iako na parketu nema dešavanja, u Slaviji ovih dana vlada radna atmosfera. Sportski direktor "sokolova", Emir Halimić, kaže da se trenutno vode pregovori oko trenerske pozicije.

 

- To je početna karika tima i ove godine ne smijemo napraviti grešku. Slaviji treba trener koji ima ime i prezime u ovom sportu i koji želi da radi. U opticaju je nekoliko stručnjaka i očekujemo da ćemo ovaj posao privesti kraju u narednih petnaestak dana - rekao je Halimić.

 

On je naglasio da će Slavija u novu sezonu ući s podmlađenim timom.

 

- Od prošlogodišnjeg igračkog kadra možemo računati na Vukelića, Damjanovića, Hodžića i Simeunovića, a u prvi tim ćemo prekomandovati i mladog Tadića. Proljetos smo imali dobru saradnju sa sarajevskom Bosnom i gotovo je izvjesno da ćemo imati na raspolaganju nekoliko mladih košarkaša iz ovog tima. Već smo obavili razgovore s njihovim trenerom, Vladom Vukoičićem, i načelno dogovorili saradnju. Ipak, sastav tima zavisiće i od novog trenera. Zajedno ćemo napraviti listu pojačanja za narednu sezonu. Kada stigne trener sve će biti jasnije i po pitanju igračkog kadra - kaže Halimić.

 

Tokom ljetnog perioda akcenat je stavljen na školu košarke, a početkom nove sezone Slavija će imati sve takmičarske selekcije.

 

- Oduševljeni smo odzivom djece. Već smo u prilici da napravimo selekcije po uzrasnoj dobi, pa ćemo u septembru konačno imati sve takmičarske selekcije. Stav Uprave kluba jeste da proizvodi vlastiti igrački kadar. Za to će trebati dosta vremena i rada, ali nadamo se da će se isplatiti. Da je interesovanje djece bilo iznad očekivanog pokazuje i podatak da smo oformili i jednu selekciju djevojčica, tako da u budućnosti možemo računati i na ženski tim - rekao je sportski direktor Slavije, Emir Halimić.