Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.07.2009.

Mujić interesantan Željezničaru

Muhamed Mujić, mladi 17-godišnji nogometaš tuzlanske Slobode, zapao je za oko Amara Osima menadžera Željezničara. Mujić, iako još uvijek nije punoljetan, proteklu sezonu igrao je za prvi tim Slobode, te za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Zahvaljujući svojim igrama, skrenuo je na sebe pažnju i Branimira Tulića, selektora U-21 selekcije BiH.

 

A, da Mujić iza sebe ima uspješnu sezonu pokazao je i poziv u selekciju Sportskih novinara BiH koja je na Koševu igrala meč protiv naše nogometne A-reprezentacije.Muhamed igra na poziciji centralnog veznog, a može biti i drugi napadač. Odlikuje ga dobra tehnika i odličan pregled igre, a Željezničaru nedostaje baš takav tip igrača.

 

Posebno ukoliko Grbavicu napusti Samir Bekrić, za koga se interesuju njemački, turski i grčki klubovi. U kakvom je stanju Željin trenutni igrački kadar najbolje su pokazale utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru i Lokomotive iz Zagreba, na turniru u Slavonskom Brodu.Amar Osim ima veoma dobro mišljenje o Mujiću i već se raspitivao za njega, ali otežavajuću okolnost trenutno predstavlja ugovor koji ima sa Slobodom.