Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.07.2009.

Nermin Šabić : Nisam dočekao poziv iz Čelika

Sada već bivši kapiten zeničkog Čelika Nermin Šabić u 36. godini, nakon dvije decenije profesionalnog bavljenja nogometom, odlučio je okačiti kopačke o klin. Šabić ističe da se nadao pozivu sa Bilinog polja za nastavak saradnje, ali kako u protekla dva mjeseca nije imao nikakvih kontakata sa klupskim vodstvom, shvatio je da je vrijeme da ode.


                                   Trenerska licenca

 
- Nisam želio da, nakon karijere u kojoj sam napravio nešto, i sa reprezentacijom i sa klubovima u kojima sam igrao, odem za dobre pare u neki nižerazredni klub. Okrenuo sam se radu u svojoj Školi nogometa Tempo. Treniram i putujem sa djecom na turnire, a ujesen planiram nastaviti i trenersku edukaciju. Već sam stekao B-licencu i planiram upisati seminar za A. U svakom slučaju, nisam više opterećen igranjem - kaže Šabić za naš list.


Ovaj Zeničanin (rođen 21. decembra 1973.) kročio je u klupske prostorije Čelika još 1979. Deset godina poslije postao je i prvotimac, već kao 16-godišnjak. Početkom 1992. godine otišao je u beogradsku Crvenu zvezdu, ali zbog agresije na BiH, nije potpisao ugovor nego je prešao u zagrebačku Dubravu. Iste sezone pristupio je Zagrebu, sa kojim je 2001. godine bio prvak Hrvatske.


U međuvremenu, igrao je za Inter iz Zaprešića, Osijek, Zadar i bio na pragu potpisivanja ugvoora za Hajduk, ali je odlučio otići u Dinamo. Nije pogriješio, jer je sa "Modrima" osvojio tri naslova prvaka i dva Kupa Hrvatske.


                                               Neispunjena želja


Na povratku na BH nogometne terene prvo je zaigrao za sarajevskog Želju, sa kojim je osvojio Prvenstvo, Kup i Superkup BiH, a onda i za matični Čelik, iz kojeg je napravio izlet u ekipu kineskog drugoligaša Čang Čanga.


- Ostala mi je neispunjena želja da osvojim nešto i sa Čelikom - priznaje Šabić, kojem je lani na Bilinom polju upriličen i zvanični oproštaj od državne reprezentacije, nakon 38 utakmica u državnom dresu i jednog gola.


                                               Očekuje dogovor sa Čelikom


Šabić kaže da je vodstvu Čelika predao pismo u kojem ih upozorava na neizmirene finansijske obaveze prema njemu.


- Oni i bez tog pisma znaju da postoje obaveze, ali ih želim korektno upozoriti da očekujem da mi se jave i da se dogovorimo. Želim da sve bude korektno, kao i do sada.