Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.07.2009.

Šilić: Šturm nije klasa Bešiktaša

Širokobriježani su apsolvirali 1. pretkolo Europske lige i time ostvarili cilj. Realno sagledavajući situaciju, njihovu europsku avanturu Sturm iz Graza vjerojatno će zaustaviti, no pitanja je u kolikoj su se mjeri naši predstavnici s Pecare već predali.


Naravno, niti jednom treneru neće se svidjeti izraz predati se, Ivici Barbariću posebno, no svima je jasno da Široki ima osjetno manje šanse vidjeti 3. pretkolo od austrijskog predstavnika. Ali ipak, ne može biti istina da igrači Širokog u Austriju idu bez ikakvog motiva, iako su ogledi sa Sturmom već markirani kao “utakmice za uživanje bez imperativa rezultata”. Potvrdio nam je to kapetan momčadi Dalibor Šilić.

 

- Tko god istrči na teren u toj utakmici, bit će maksimalno motiviran. Priželjkivali smo jednog takvog atraktivnog protivnika da napunimo Pecaru. Malo smo razočarani porazom od Banantsa, defanzivu smo odlično odigrali, ali podbacili smo prema naprijed i dogodilo se što se dogodilo. Ali najvažnije da smo prošli i da sada igramo sa Sturmom.


U isti koš s Heartsom


Šilić, koji se sa Širokim naigrao velikih utakmica, smatra da Austrijanci nisu bauk, svakako ne kvaliteta Bešiktaša, kojem je upravo on prošle sezone zabio gol na Pecari.


- Što se mene tiče, više mi odgovara ovaj raspored da prvu utakmicu igramo u Austriji. Trebamo tamo odigrati pametno i strpljivo da za uzvrat imamo dobar rezultat. Ako obrana odradi svoj posao, a taj dio momčadi u zadnje vrijeme igra stvarno dobro, vjerujem da možemo do cilja. A u cilj može ući i minimalan poraz, nikako potopi tipa 5:0 od Basela i 3:0 od Hearsta.


- Ne vjerujem da ponovno možemo doživjeti krah, to smo već prošli i sada znamo što nam je učiniti. Uostalom, ne mislim da je Sturm liga Basela, koji je ostavio značajan trag u Kupu UEFA, nikako još boljeg Bešiktaša. Mogao bih ih staviti u isti koš s Heartsom...


Sve u svemu, Širokobriježani više nisu pod pritiskom imperativa rezultata, a prema riječima svog kapetana, ni straha od novog visokog poraza na europskoj sceni. Može li to značiti da vjeruju u nastavak europske priče, iako to ne žele javno priznati, teško je ocijeniti. No, ogledi sa Sturmom, kako god ishod završi, mogu podići rejting kluba, a to otvara mogućnosti...


Sturm remizirao s Werderom


U generalci za Široki Brijeg Sturm iz Graza remizirao je bez golova s njemačkim Werderom. U utakmici bez puno prilika Sturm je u prvom poluvremenu bio izrazito bolji protivnik, no nije uspio doći do gola, baš kao ni njemački predstavnik u nastavku. Trener Franco Foda dao je priliku sljedećim igračima: Gratzei - Lamotte (od 85. Ehrenreich), Feldhofer (od 80. Schildenfeld), Sonnleitner (od 85. Prettenthaler), Kandelaki (od 85. Tauschmann) - Hölzl (od 85. S. Foda), Weber (od 61. Kienzl), Hlinka (od 85. Marić), Jantscher (od 74. Bukva) – Muratović (od 70. Beichler) – Haas (od 72. Hassler). Sturm je utakmicu iskoristio i za proslavu 100 godina djelovanja kluba, a remi su odgledali i predsjednik NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić i budući sportski direktor kluba Mario Bazina.


Jači za trojicu


U kadru Ivice Barbarića u odnosu na 1. pretkolo bit će nova tri igrača. Argentinski napadač Varea i njegov sunarodnjak Martinez, te iskusni hrvatski branič Mladen Križanović. Njih trojica protiv Banantsa nisu mogli zaigrati zbog kasno prispjelih certifikata.

 

Za Graz u utorak


Glavni dio širokobriješke ekspedicije, dakle igrači, stručni stožer i pomoćno osoblje, za Austriju kreće sutra, u utorak. Iako je prvotno bilo planirano noćenje u Sloveniji, put autobusom bit će odrađen u jednom komadu. Polazak je zakazan za jutarnje sate.