Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.07.2009.

Nećemo razočarati

Nema nikakve sumnje da je u odnosu na prošlu sezonu Zrinjski najtanji u veznom redu.
Ante Serdarušić i Velibor Đurić više ne nose dres mostarskog kluba, u srijedu zbog ozljede neće igrati ni Mladen Žižović, a iz istog razloga prvu utakmicu će preskočiti i Igor Musa. Koje će igrače Dragan Jović postaviti u vezni red, ostaje da se vidi, ali jedan od njih će sigurno biti Marin Aničić, igrač koji će za mjesec dana proslaviti 20. rođendan.

 

Nadam se da ću početi, skromno na početku kaže Aničić, koji je u dresu prve momčadi debitirao u studenom 2007. u kup utakmici protiv Slavije.


U toj je sezoni upisao pet nastupa, dok je prošle sezone imao značajnu ulogu u osvajanju naslova prvaka. Iako je uglavnom ulazio s klupe, skupio je čak 34 nastupa, tako da ne iznenađuje što ga Jović vidi u prvom sastavu protiv Slovana.


- Svi s nestrpljenjem čekamo utakmicu u srijedu. S analizom protivnika tek ćemo početi, tako da sada o Slovanu znam samo ono što sam pročitao u novinama ili vidio na internetu. Radi se o prvaku Slovačke, klubu koji je financijski dosta jak, tako da je sigurno da nas čekaju dvije teške utakmice, ali spremni smo za borbu. Prva utakmica bit će od velike važnosti, a to što uzvrat igramo u Bratislavi ne mora biti otegotna okolnost. Kroz pripreme smo došli na željenu razinu igre, tako da vjerujem da nećemo razočarati, govori Aničić, koji priželjkuje pobjedu bez primljenog pogotka.


- Ako ponovimo igru kao u utakmicama protiv Zagreba i Željezničara, sigurno je da onda možemo ostvariti dobar rezultat, a takva je sigurno svaka pobjeda, pa makar i minimalna, dodao je Aničić, koji je uvjeren da će Zrinjski u prvenstvu opet igrati jednu od glavnih uloga.


- Istina da su službene utakmice nešto drugo u odnosu na prijateljske, ali u ovim pripremama pokazali smo da možemo igrati kvalitetan nogomet. Kako vrijeme bude odmicalo, za očekivati je da budemo sve bolji i bolji. U momčadi je nekoliko novih igrača, tako da ćemo sigurno napredovati, mišljenja je Aničić.


Polivalentan igrač


Stoper, lijevi bočni, zadnji vezni, napadač... Na puno pozicija Jović je koristio Aničića, tako da više ne znamo kako ga karakterizirati. Najlakše je staviti polivalentni, ali koja pozicija Aničiću najviše odgovara.


- Od prvog dana priprema igram u veznom redu, tako da se nadam da ću se standardizirati na toj poziciji, ali spreman sam igrati gdje god me trener postavi, izjavio je Aničić.


Mateo Sušić mijenja Stanišu Nikolića


- Treme još nema, a ako je i bude, mislim da neće biti velika budući da mi to neće biti prva utakmica u prvom sastavu, izjavio je Sušić


Odlaskom tri godine standardnog Staniše Nikolića upražnjenu poziciju na desnom boku zauzeo je Mateo Sušić, još uvijek 18-godišnjak koji će, ako je suditi prema pripremnim utakmicama, u srijedu početi od prve minute protiv Slovana.


Sušić je u Zrinjski došao prije godinu dana iz čitlučkog Brotnja, a u prošloj sezoni igrao je za juniore i prvu momčad. Dragan Jović koristio ga je nerijetko, što potvrđuje podatak da je Sušić u prvenstvu, Kupu i Europi upisao ukupno 22 nastupa. Respektabilna brojka za prvu sezonu.


- S prvom sezonom sam više nego zadovoljan, ali svjestan sam da se moram nastaviti dokazivati. Trener Jović vjeruje mladim igračima, tako da znam da ću igrati ako svojim radom zaslužim mjesto u momčadi, izjavio je Sušić koji je u posljednjoj provjeri protiv Željezničara jedini uz Tonija Šunjića na terenu proveo svih devedeset minuta.


- Desni bok je držao Nikolić, koji je prethodnih sezona bio jedan od najboljih igrača Zrinjskog. Njega više nema, a iz pripremnih utakmica može se zaključiti da bi protiv Slovana ja trebao početi na toj poziciji. Treme još nema, a ako je i bude, mislim da neće biti velika budući da mi to neće biti prva utakmica u prvom sastavu.


Sušić zna da Slovan ima vrlo dobru momčad, ali ipak vjeruje da Zrinjski u dvije utakmice može eliminirati prvaka Slovačke.


- I prošlog ljeta mnogi nisu vjerovali u Zrinjski uoči Vaduza, a mi smo relativno lagano prošli u sljedeći krug. Zatim su govorili da nemamo nikakvih izgleda protiv Brage, a mi smo opet bili blizu. Istina da Slovan ima ulogu favorita, ali mi nismo bez izgleda. Ja sam optimist, dodao je Sušić.


Važno mi je samo da igram


Dragan Jović Sušiću je namijenio poziciju na desnom boku, no ovaj 18-godišnjak u prošloj sezoni često je igrao puno ofenzivnije.


- Meni je najvažnije da igram, a na treneru Joviću je da odluči na kojoj poziciji mogu više dati. Ova pozicija uz desnu aut liniju mi odgovara, a manje mi je važno igram li defanzivnije ili ofenzivnije, izjavio je Sušić.