Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.07.2009.

Mlakve bez struje i vode

Početak priprema fudbalera Slobode predviđen za petak, zbog činjenice da je poslije uskraćivanja struje i telefona tog dana prvoligašu Republike Srpske isključena i voda, odgođen je za danas u 18 časova. Predsjednik kluba Mitar Lazić, direktor Radenko Bereta i šef stručnog štaba Milorad Inđić, prvo su održali kraći sastanak sa najiskusnijim igračima Zoranom Ivičićem, Dragom Ivančevićem i Sašom Keranovićem, a zatim i sa ostalim prvotimcima.

 

- Isključena nam je u 12 časova voda na stadionu "Mlakve" zbog neizmirenih obaveza. Klub ima finansijskih problema, jer ne dobija redovno i onako skromna sredstva iz budžeta opštine Novi Grad. Planom za 2009. godinu ona iznose 86 hiljada maraka, a od predviđenih 110.000 u 2008. dobili smo 83.000 - priča Lazić.

 

Po riječima prvog čovjeka fudbalskog kolektiva, koji je od 14 šampionata Srpske igrao u 13 (394 prvenstvene utakmice) bio finalista Kupa Republike Srpske 2000. godine da nije tog opštinskog duga od 22.000 maraka bile bi izmirene sve obaveze, pa i one prema igračima. Oni su se korektno ponijeli u trenutno teškoj situaciji i na njihov prijedlog samo je pomjeren start priprema.

 

- Naše realne potrebe u ovom momentu su 250.000 maraka što znači da iz opštinskog budžeta možemo da računamo na 30 odsto, a na Upravnom odboru je da obezbijedi 160.00 da bi redovno izmirivali sve obaveze: struja, voda, održavanje stadiona i terena, kotizacija Fudbalskom savezu Republike Srpske, troškovi prema Područnom fudbalskog savezu Prijedor... Takmičenje nas godišnje košta 80.000 maraka,  jer je Novi Grad na krajnjem sjeverozapadu Srpske. Imamo sedam gostovanja u sezoni gdje moramo da računamo na prenoćište, a uz prevoz nas koštaju 3.500 maraka po utakmici - naglasio je Lazić.

 

U Slobodi međutim i ne pomišljaju da stanu pred poteškoćama i učiniće sve da proljećni dio prvenstva dočekaju sa izmirenjem svih zaostalih obaveza, a prethodno stvore uslove za početak prvenstva u skladu sa planom rada u ovoj godini.

 

- Neminovna je rekonstrukcija organa kluba ili izbor novog rukovodstva koje će nastaviti kontinuitet takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske i realizovati program proslave stogodišnjice postojanja kluba 2010. godine i sanaciju stadiona otvorenog još 1980. godine. Uvažavajući sve teškoće prisutne u društvu, recesiju, finansijsku krizu i dosta nepovoljan ambijent u ovom gradu vjerujemo da će preovladati razum u svim strukturama opštine i Republike Srpske kao i FS RS kako bi primjereno obilježili veliki jubilej - dodao je predsjednik Slobode Mitar Lazić.

 

Marko Mazalica

 

Sa prozivke u Slobodi izostali su opravdano: Tomas Marčeta i Bojan Žujić kao i povrijeđeni Robert Rašeta. Doduše, uz Marka Mazalicu koji je prešao u redove banjolučkog Borca, iskusni Duško Vranešević je u potrazi za inostranim angažmanom, a i oba golmana Nikola Karanović i Vladimir Drljača imaju želju za promjenu sredine. Novograđani su u pregovorima za povratak odličnog čuvara mreže Aleksandra Novakovića iz Rudar Prijedora, a uz povratnika Sanela Elijazovića (Sloga, Otoka), stigao je i Milan Zec, dosadašnji član novobeogradskog Radničkog junior, koji je porijeklom sa ovih prostora.