Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.07.2009.

Školuje se za menadžera

Tuzlak Jasenko Sabitović (36) je, nakon 18 godina, okončao fudbalsku karijeru i već se okrenuo svom budućem pozivu - menadžerstvu. Sabitović je posljednjih šest mjeseci nastupao za Karlovac, sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu Hrvatske. Tokom ovog ljeta prihvatio je poziv da radi za agenciju "Ivansports", koja posreduje u transferima igrača i ugovaranju mečeva.


- Na insistiranje prijatelja koji vode Karlovac, posljednjih šest mjeseci igrao sam za ovaj klub. Kada smo se plasirali u najviši rang, bio je to jedan od ljepših trenutaka u mojoj dugogodišnjoj karijeri - kaže nam Sabitović pa nastavlja:


- Trenutno sam u Seulu, gdje pohađam šestomjesečni kurs "Ivansporta". Nakon fudbalskih, želim da se okušam i u mendžerskim vodama. Prihvatio sam poziv vlasnika agencije Lija Jung-jonga da se prvo školujem, a potom i da profesionalno radim u njegovom timu. Nadam se da ću biti uspješan i u novom poslu.


Sabitović je počeo karijeru u Slobodi, a nakon početka agresije na BiH, otišao je u Belišće, a potom u Zagreb. Odatle ga je 1998. godine put odveo na Daleki istok, u Koreju, gdje se zadržao punih 11 godina.


U tamošnjem fudbalu, gdje je poznat kao Li Sa-vik, ostavio je ogroman trag. Nekoliko puta je proglašavan najboljim internacionalnim fudbalerom Koreje. Četiri godine nastupao je za Pohang, a po tri za Songnama i Suvon. Sezonu prije povratka u Evropu odigrao je za Čunam.