Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.07.2009.

Još nema zvanične potvrde da ćemo igrati protiv Bahraina!

Osim opcije da fudbalska A-reprezentacija Bosne i Hercegovine odigra prijateljsku utakmicu protiv Irana 12. avgusta u Sarajevu, o čemu pišu iranski mediji, postoji mogućnost i igranja meča sa Bahrainom.

 

"Gulf Daily News" donosi vijest kako je će nacinalna selekcija Bahraina upravo 12. avgusta igrati protiv selekcije Bosne i Hercegovine, i to u Austriji! Inače, reprezentacija Bahraina će se od 30. jula do 19. avgusta pripremati u ovoj Austriji za utakmice baraža, za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, protiv Saudijske Arabije, a u sklopu toga planiran je i meč sa Ćirinim "zmajevima". Informaciju o odigravanju meča Bahrain - BiH za pomenutu bahreinski dnevni list, potvrdio je i Hassan Khalfan, direktor nacionalnog tima Bahraina. Što se našeg nacionalnog Saveza tiče, još nikakve zvanične potvrde o odigravanju spomenute utakmice nema.

 

- Još ništa nije potvrđeno - kratko nam je jučer kazao sekretar stručnog štaba naše A-selekcije Elmir Pilav.

 

Na oficijelnoj veb-stranici Svjetske nogometne federacije (FIFA) jučer se također pojavila informacija da će Bahrain 12. avgusta igrati protiv Bosne i Hercegovine! Međutim, i ranije se dešavalo da naš nacionalni tim na stranici FIFA-e stavljaju u kontekst protivnika u prijateljskim mečevima s reprezentacijama s kojima, niti smo dogovorili, niti smo igrali utakmice.

 

                                               Na korak do Afrike

 

Bahrain na FIFA-inoj rang listi zauzima 66. mjesto, a ova reprezentacija ima velike šanse da izbori plasman na Mundijal 2010 u Južnu Afriku. Selekciju Bahraina od Južne Afrike iduće godine dijele samo dvije utakmice baraža, a koje će odigrati 5. i 9. septembra protiv Saudijske Arabije.

 

                                   Kulenovićev gol u Maleziji

 

Nacionalni A-timovi BiH i Bahraina nikada do sada nisu odigrali niti jednu utakmicu, kako službenu tako ni prijateljsku. Međutim, naša A-2 reprezentacija je 23. juna sada već daleke 2001. godine na turniru u Maleziji (u okviru Merdeka Cupa) savladala Bahrain rezultatom 1:0. Jedini i pobjednički gol za naš tim postigao je Almin Kulenović.