Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.07.2009.

Ćiro snimio travnjak i Sammira

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, otputovao je danas u Armeniju kako bi se na licu mjesta uvjerio u (ne)uslovnost travnjaka stadiona Hanrapetakan. Na ovom stadionu naš nacionalni tim 5. septembra igraće vrlo bitnu utakmicu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Armenije.


Naš selektor specijalni je gost zagrebačkog Dinama koji u srijedu u Yerevanu igra prvi meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Pyunika. Za vrijeme treninga Modrih, naš selektor na tribinama je bio u društvu Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika Dinama.


Prema pisanju hrvatskih medija travnjak stadiona Hanrapetakan je u odličnom stanju, pa Ćiro ne mora brinuti zbog toga. Naime, naš selektor naglašavao kako je dobio informacije prema kojim je travnjak u očajnom stanju, te da je zbog toga zabrinut, te je mjesecima unazad najavio inspekciju.


Osim sninjama stadiona, Ćiro je prema infoamcijama iz hrvatskiuh medija snimio i Dinamovog veznjaka, Sammira. Prma pisanju Sportskih novosti, Blažević je nakon treninga Dinama po običaju bio u dobroj formi, te je pozvao Sammira sa strane i kazao mu:


- Sammire, ti imaš bosansko ime, pozvat ću te u svoju reprezentaciju, igrat ćeš prednjeg veznog.“


Ipak, teško je očekivati da Brazilac "bosanskog" imena obuče dres sa državnim grbom BiH, jer za to ne ispunjava niti jedan uslov koji propisuje FIFA. Očito je da je Ćiro ovom izjavom Sammiru želio ubrizgati dodatnu injekciju samopuzdanja uoči Dinamovog meča sa Pyunikom.