Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.07.2009.

Erbez čeka greške Danaca

Fudbaleri Slavije otputovali su danas put Aalborga, gdje sa istoimenom ekipom igraju drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu.Slavija se i ne može nešto naročito pohvaliti žrijebom. Aalborg je prošle sezone igrao Ligu prvaka, gdje je došao do grupne faze takmičenja i u duelu sa ekipom iz Lukavice važi za apsolutnog favorita. Međutim, u Slaviji se neće predati unaprijed.

 

- Mislim da smo mi najgore prošli od svih bh. ekipa u evropskim takmičenjima. Aalborg ima veoma jak sastav, koji su u svojim nogama nosi dosta iskustva igranja međuanrodnih utakmica. Međutim, bez obzira na sve to, nećemo se unaprijed predati. Dobili smo nekoliko video kaseta sa utakmicama Aalborfa i iz onog što sam mogao vidjeti je to da igraju prilično agresivno i izrazito disciplinovano, pogotovo u odbrani. Ipak, nisu ekipa bez greške i ukoliko uspijemo iskoristiti njihove slabosti, možemo i do povoljnog rezultata uoči revanša u Sarajevu”, rekao je trner Slavije Zoran Erbez.


Erbez u Danskoj neće moći računati na povrijeđenog Sretka Vuksanovića, umjesto kojeg je na put krenuo Predrag Papaz. Utakmica između Aalborga i Slavije na programu je sutra u 18:30 sati.