Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.07.2009.

Planirali budžet od 800.000 KM, nedostaje im skoro 300.000 KM

Tuzlanski Košarkaški klub ubuduće će se zvati samo Sloboda ako čelnici ne pronađu novog generalnog sponzora. Tuzlanska fabrika deterdženata otkazala je ugovor još ranije, ali je klub prošle sezone, radi tradicije, nosio ime Sloboda Dita. Predsjednik Upravnog odbora Marijanko Divković kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da, ako bude pronađen, novi generalni sponzor ili više zlatnih sponzora trebaju u klub donijeti nešto više od 300.000 KM ili 40 posto od 800.000 KM, koliko iznosi planirani budžet za iduću sezonu.


- U toku su razgovori o sponzorstvu. Za sada imamo osigurano skoro 60 posto od planiranih 800.000 KM. Ostatak očekujemo od generalnog sponzora - kazao je Divković.


Smanjenje budžeta za skoro četvrtinu u odnosu na prošlu sezonu opravdao je ekonomskom krizom.


- Iako umanjen, smatram da će nam taj budžet biti dovoljan da ispunimo glavni cilj i plasiramo se među četiri najbolje ekipe u BiH, što smo uspjeli u prošle dvije sezone - dodao je Divković.


Prema njegovim riječima, za kraj avgusta planirana je izborna sjednica Skupštine kluba, na kojoj će biti izabrani novi ljudi u upravi.