Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.07.2009.

Oslabljeni na Slovan

Dragan Jović, trener Zrinjskog, u večerašnjoj prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka (20.30) na stadionu "Pod Bijelim brijegom" protiv Slovana iz Bratislave neće moći računati na Damira Džidića, Mladena Žižovića i Igora Musu. Ipak bez trojice standardnih, koji će zbog povreda preskočiti prvu utakmicu sezone, u redovima bh. šampiona vjeruju u povoljan rezultat.

 

- Bez obzira na povrede spremni smo za večerašnju utakmicu. Naravno da se nadamo pozitivnom rezultatu, a to bi za nas bila bilo kakva pobjeda", rekao je Jović.

 

Iako se mnogi slažu da će Slovan večeras biti favorit, Jović to juče nije htio naglasiti.

 

- Protivnika respektiramo, to je odlična momčad. Gledali smo neke njihove utakmice, neke iz prošle sezone, ali i iz ove. Igraju dobro, ali kao i svi imaju svojih mana. Vjerujem da će moja momčad dati maksimum, a onda ni rezultat neće izostati", istakao je Jović.

 

Jednako uvjeren u kvalitet Zrinjskog je i kapiten Mario Ivanković:

 

- Ukoliko protiv Slovana odigramo na istom nivou, kao na primjer u kontrolnom susretu protiv Željezničara, uvjeren sam da možemo zabilježiti pozitivan rezultat. Slovan jeste kvalitetniji, ali ne bi bio prvi put da se desi iznenađenje. Imamo kvalitet i uradićemo sve da dođemo do pobjede", kaže Ivanković.

 

"Plemići" su se za sudar sa Slovacima spremali mjesec dana. Odigrali su pet kontrolnih utakmica (Zagreb 4:1, Čelik 1:0, Vitez 1:1, Olimpik 3:1, Željezničar 5:1), a ekipa je u odnosu na prošlu sezonu pretrpjela i izvjesne promjene. U dresu s lentom nema više Staniše Nikolića, Velibora Đurića i Ante Serdarušića, no stigla je i nekolicina novajlija.

 

- Odlično smo radili posljednjih mjesec dana, ali treba znati da se nismo pripremali samo za ove utakmice, nego i za čitavu sezonu. Naš cilj je jasan, opet ćemo jurišati na duplu krunu. Ipak, ne može se pobjeći od činjenice da su u prvom planu utakmice Lige prvaka i sada smo njima maksimalno posvećeni", dodao je Jović.

 

Utakmicu Zrinjski - Slovan "Pod Bijelim brijegom" sude Škoti Daglas Mekdonald, dok će mu pomoćnici biti Gordon Midton i Džejms Bi, a četvrti sudija je Kris Bojil.