Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.07.2009.

Po uzoru na Hajduk

Sportsko-fudbalsko preduzeće "Borac" uskoro odlazi u istoriju, a na njegovo mjesto dolazi moderan kolektiv, po uzoru na poznate klubove širom Starog kontinenta. Aktuelni predsjednik SFP "Borac", Milorad Janjetović, ističe kako je izrada dokumentacije oko transformacije kluba u toku i da se prvi potezi mogu očekivati uskoro.

 

- Uskoro će s radom početi novi, transformisan klub, koji će u skupštini imati 31 člana. Tada počinje izbor novih radnih tijela i svega onoga što čini jedan moderan i zdrav sportski kolektiv. Šansu da se pridruže Borcu imaće svi koji vole njegove klupske boje. Novim statutom predviđeno je da će dva mjesta u skupštini biti rezervisana i za predstavnike navijača. Ako bih mogao da to poredim sa nekim, mislim da će klub imati najviše sličnosti s Hajdukom iz Splita. Delegacija kluba već je boravila u Splitu, a nedavno smo imali i uzvratnu posjetu. Sve je odrađeno na najvišem nivou, što znači da će klub imati akcionarski status. Svi koji žele dobro Borcu kupovinom akcija mogu postati vlasnici kluba - kaže Janjetović, koji ističe da je i dosadašnji model organizacije u periodu iza nas imao pozitivnih stvari na stabilizaciji kluba.

 

- Zar treba podsjećati da je Borac samo za godinu dana prešao put od ponora, gotovo do Evrope. Vratili smo već pomalo izgubljeni sjaj, a na igračkom planu veliki broj naše djece razasute po svijetu vratili smo u crveno-plavi dres. Međutim, sve one stvari koje smo zatekli, a to su nagomilani dugovi, koji su nastali još početkom 90-ih godina prošlog vijeka, kao i tužbe igrača i trenera iz ranijeg perioda, vraćali su nas na početak. Važno je istaći da će klub i dalje imati punu podršku Grada, a očekujemo i da Vlada Republike Srpske uzme udjela u stvaranju novog kluba, koji je brend ovog regiona. Kada to kažem, onda prije svega mislim na ona potraživanja koja najviše koče razvoj kluba, a to su komunalije - voda, struja, smeća, porezi, doprinosi. Sličnu transformaciju uradio je i skopski Vardar, iza kojeg je stala Vlada Makedonije koja je otpisala nagomilane dugove. To bi današnjem Borcu mnogo značilo – dodaje Janjetović.

 

On je istakao da i pored unutrašnje transforamcije, ono što je najvažnije, igrački kadar neće osjetiti nikakve promjene, odnosno ako ih i bude, mogu biti samo nabolje.

 

- Igrači i Stručni štab jesu ti kroz koje se gleda rad svih onih koji su u klubu. Ekipa nastavlja raditi kao da se ništa nije desilo, a dogodiće se promjena nabolje. Ovaj klub i grad zaslužili su da imaju sportski kolektiv koji će biti ponos svih nas. Drago mi je ako sam na bilo koji način doprinio usponu ovog kolektiva, a mislim da smo za posljednjih 12 mjeseci napravili mnogo toga - poručio je Milorad Janjetović, najuspješnji predsjednik u poslijeratnom periodu kluba iz Platonove ulice.