Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.07.2009.

Toromanović pokrenuo rukometnu akademiju

U Cazinu u hotelu Sedra održana jepress konferencija na kojoj je predstavljena Rukometna akademija "Dundo medvjedići" - RA Dundo Bears iz Cazina čime je i zvanično počela sa radom ova novoosnovana škola rukometa. Osnivači akademije su Muhamed Toromanović, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Lejla Hairlahović, dugogodišnja rukometašica ŽRK Krajina i ŽRK Jedinstvo Tuzla, te Ramiz Huremagić, bivši potpredsjednik UO RK Bosna SO.


Akademija za cilj ima odgoj i stvaranje vrhunskih rukometaša koji će dostojanstveno braniti boje Bosne i Hercegovine, kako u reprezentativnom tako i u klupskom pogledu. Cilj Rukometne akademije je da uz stvaranje igrača, na njega djeluje i obrazovno i odgojno, odnosno da usmjeri njegov psihofizički razvoj u pravom smjeru. Akademija planira da radi sa muškom i ženskom djecom starosne dobi od 10 godina i više.


Akademija će raditi po najsavremenijim programima i metodama rada u svijetu i koristiti iskustva vodećih svjetskih rukometnih sila kao što su Njemačka, Danska, Španija, Švedska itd. Akademija će također u radu sa djecom primjenjivati najnovija naučna dostignuća kako u trenažnom procesu rukometnog sporta, tako i u pogledu odgojnog i obrazovnog rada sa djecom. Koristeći svoja iskustva vezana za bavljenje rukometnim sportom, osnivači akademije su vec stupili u kontakt sa sličnim akademijama u zemlji i inostranstvu, a također i sa rukometnim klubovima, te je ugovorena saradnja za naredni period.