Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.07.2009.

Sarajevo sa golom prednosti u Trnavu

Kakav dan za bosanskohercegovački fudbal. Nakon sjajnih vijesti iz Danske i Austrije, dočekali smo najbolji i to sa Koševa. Sarajevo je nadigralo slovačkog Spartaka i na kraju sasvim zasluženo slavilo (1:0). Ono što je najavljivao trener Sarajeva tokom čitave sedmice na kraju se i ostvarilo. Izabranici Mehmeda Janjoša ostavili su srce na terenu i pokazali kako se bori za boje kluba.


Početak susreta pripao je našem predstavniku i nakon blage inicijative Muminović postiže pogodak u 14. minuti susreta, za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:0. Čitavih 90 minuta naš predstavnik je imao blagu terensku inicijativu, ali ruku na srce, bez izrazitih prilika za postizanje još kojeg gola.

 

Janjoš je sjajno postavio igru, vezni red i odbrana obavili su lavovski dio posla i na kraju kada se sve sabere, Janjoš je nadmudrio Peczu, Sarajevo je dobilo "prvo poluvrijeme", a konačna odluka o putniku u 3. pretkolo past će u Trnavi. Kraj susreta oko 15.000 navijača dočekalo je na nogama, a nakon posljednjeg zvižduka sudije, igrači obe ekipe ispračeni su sa terenima aplauzom.