Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

18.07.2009.

Sead Hajrović potpisao za Arsenal!

Još  jedna bosanska nada koja će ostati samo pusta želja za naše selektore, ako se nastavi s ovakvim radom u našem nogometnom savezu, potpisala je ugovor s jednim velikanom europskog nogometa. Sead Hajrović mladi 16-godišnji štoper švicarskog Grasshoppersa potpisao je ugovor s londonskim Arsenalom. Cijena transfera iznosi 300.000 eura. 


Prema informacijama koje dolaze iz Švicarske najzaslužniji što ćemo u budućnosti imati priliku gledati jednog Bosanca u dresu Arsenala je pomoćnik Arsena Wengera Mostarac Boro Primorac. Čudo od dijeteta kako ga zovu švicarski novinari odmah će biti ustupljen treneru mladog tima Arsenala Steveu Boldu, a povremeno će imati treninge i s prvim timom Arsenala. 


Pored Arsenala za njegove usluge su bili zainteresirani još Manchester United i Everton, ali je gospodin Primorac odigrao ključnu ulogu u transferu. Sead je iskazao veliku želju za nastupom u našoj reprezentaciji, ali ga zasad niko iz našeg saveza nije kontaktirao, što naravno nije nikakvo čudo. 


Navodno, Sead ima starijeg brata Izeta koji je također veliki talenat, ali se i za njega u domovini nije znalo do danas kada je mladi Sead postao novi član Arsenala. Nadajmo se da će Sead uskoro zablistati u dresu mladog tima s Emiratesa, i da ćemo ga uskoro vidjeti u dresu neke od naših reprezentacija.