Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

18.07.2009.

Jackson napušta Bilino Polje

Kolumbijski napadač, Phill Jackson koji je zimus stigao u Čelik iz Laktaša i u jesenjoj polusezoni pokazao se kao pun pogodak, želi napustiti Bilino polje, piše Dnevni avaz.

 

Iako je ranije iz kluba potvrđeno kako je postignut dogovor sa ovim robusnim napadačem o produženju saradnje, Jackson nije sa pripremam Čelika u Zavidovićima. To je potvrdio i Ivo Ištuk, trener Zeničana. Zvaničan razlog su problemi sa meniskusom koljena, ali Ištuk je priznao da postoji i dodatak ovoj priči.


- Jackson svakih pet minuta mijenja mišljenje i pravi probleme. Čas je povrijeđen, čas je nešto drugo... Očekujem ga još 24 sata. Ako hoće, hoće. Ja sam ionako već krenuo u potragu za novim napadačem, naglasio je Ištuk.


Kao mogući nasljednici napadača iz Kolumbije, pominju se Ante Radić (23), koji je osim Troglava igrao za Šibenik i Junak iz Sinja, te Damir Tosunović (24) iz tuzlanske Slobode. Radić se jučer poslije podne priključio ekipi. S druge strane, dvojica mladih nogometaša, kapiten Adnan Zahirović i Jasmin Smriko imaju poziv da provedu sedam dana na probi u bundesligašu Hamburgeru SV. Ipak, odlazak ove dvojice igrača u Njemačku još uvijek je neizvjestan. Smriko je zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti za sada odgodio odlazak, dok Zahirović traži njemačku vizu. Ištuk, međutim, odlučno odbija mogućnost da bi ova dvojica igrača mogla napustiti pripreme.


- Nećemo više nikoga nigdje pustiti pa ni njih dvojicu. Vrijeme proba je prošlo. Ko je tu, tu je, decidan je Ištuk.