Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

19.07.2009.

Valter Matošević pojačava Bosnu

Nakon što je za trenera Bosne Sunce osiguranja postavljen zlatni hrvatski olimpijac iz Atlante 1996. godine Irfan Smailagić, redove rukometnog prvaka BiH trebao bi pojačati još jedan član te generacije, iskusni i proslavljeni golman Valter Matošević. Tu mogućnost potvrdio nam je predsjednik Upravnog odbora Bosne Nermin Salman.


- Trener Smailagić, koji ima punu slobodu kada je riječ o novim igračima, kontaktirao je sa Matoševićem. On će se, najvjerovatnije, pojaviti na prozivci u ponedjeljak iako još ništa nismo potpisali. Potreban nam je još jedan golman, koji bi, nakon odlaska Šabanovića, uz Grahovca i mladog Efendića, dodatno pojačao konkurenciju i pomogao svojim iskustvom - kazao nem je Salman naglasivši da Bosna traga za još nekoliko pojačanja.


Dodao je da je blizu dolaska u Bosnu najbolji igrač hrvatskog Poreča Vedran Banić.


- Poznato je da imamo upražnjeno mjesto na poziciji desnog vanjskog. Smailagić je pratio ovog igrača i sugerirao da ga dovedemo ako budemo u stanju na osnovu svojih finansijskih mogućnosti. Mislim da ćemo uspjeti - rekao nam je Salman u telefonskom razgovoru iz Iraka, gdje se nalazi zbog poslovnih obaveza.


Đurković u Budućnosti?


Iskusni pivot Ratko Đurković, kojem je istekao ugovor sa Bosnom, u potrazi je za novim klubom. Mnogi klubovi iz regiona rado bi ga vidjeli u svojim redovima, a u izjavi za jedan medij u Srbiji kazao je da je već kontaktirao sa čelnim ljudima podgoričke Budućnosti, inače prvakom Crne Gore.


Impresivna karijera


Matošević (39) iza sebe ima briljantnu golmansku karijeru. Osim olimpijskog zlata iz Atlante 1996., ima i najsjajnije odličje sa Igara u Atini 2004. i sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. Branio je za mnoge velike klubove Kopenhagen, Portland San Antonio, Zagreb...


Banić (26) je svojevremeno bio juniorski reprezentativac Hrvatske, a u prošlom prvenstvu bio je najefikasniji rukometaš Poreča.