Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

20.07.2009.

Žepče : Ostali bez igrača, ruke digao i trener Šainović

Federalni prvoligaš iz Žepča, koji je prije nekoliko sezona kao solidni premijerligaš našu državu predstavljao i na evropskoj nogometnoj sceni, stigao je do tunela, u kojem ni najveći optimisti ne naziru ni najmanji tračak svjetlosti.  Uprava kluba, koja je davanjem bjanko ispisnica svim dojučerašnjim prvotimcima planirala bezbolno riješiti mnoge probleme, po svoj prilici, itekako se prevarila. Kako nezvanično saznajemo, dobar dio igrača koji su već pronašli nove angažmane nema namjeru odreći se zaostalih potraživanja. Također, ni treneri Ilija Šainović i Vahidin Imamović ne žele ući u novu sezonu sa starim dugovima.


- U prošlu nedjelju, na dan prozivke (na kojoj su se pojavila samo dvojica standardnih igrača - op.a.) bio sam na odmoru. Igrače je dočekao kolega Imamović. Iako sam znao da će dosta igrača otići, nadao sam se i postepenoj konsolidaciji stanja u klubu, a to znači čistim računima i eventualnom jačanju ekipe - kaže nam Šainović, te nastavlja:


- Međutim, nakon posljednjih informacija, koje mi je putem telefona prenio direktor kluba, da Uprava navodno nema namjeru isplatiti zaostale obaveze, u četvrtak sam i ja digao ruke. Jednostavno, nisam mogao ići ispod osobnog dostojanstva. Istovremeno, tražit ću sve legalne načine da naplatim svoj novac, jer moja obitelj živi od toga.


U međuvremenu, dojučerašnji prvotimci su se udomili. Bivši mladi reprezentativac BiH Eldin Mašić blizu je angažmana u Puli, Krajišnik je u Zvijezdi, napadač Isaković bori se za mjesto stopera u Čeliku, Jevtić je pojačao Rudar Prijedor, Oruč je prešao u Travnik, Duspara se priključio Orašju, a Krdžalić obukao dres tešanjskog TOŠK-a. Nijedan od igrača iz Srbije, te Čečura, Dizdarević, Smajlović i kapiten Trogrlić nemaju namjeru nastaviti karijeru u dojučerašnjem klubu, što znači da je Žepče zaista u velikoj krizi, koja se bez promjena nabolje neće moći prevazići.