Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

20.07.2009.

Bajramović: Tek smo na početku

Muška košarkaška reprezentacija BiH vratila se u Zenicu nakon što je u petak i subotu odigrala dva kontrolna meča u Mađarskoj, protiv domaće selekcije. U prvom susretu doživljen je visokok poraz od 27 poena razlike (60:87), da bi u drugom naša reprezentacija pokazala mnogo bolju igru koja je na kraju rezultirala trijumfom (91:85).


- Bilo je teško očekivati da nakon samo sedam dana rada odigramo dva meča na visokom nivou. Noge su bile teške, olovne i osjetilo se da nam nedostaje svježine. Generalno, zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugi meč, posebno njegov prvi dio u kojem smo imali i 20 poena prednosti”, istakao je za SportSport.ba selektor Mensur Bajramović.

 

Naša selekcija u Zenici će nastaviti sa radom do naredne subote kada bi trebala uslijediti još jedna kontrolna utakmica, protiv Crne Gore u Podgorici.


- Pokušavamo dogovoriti dva meča, umjesto jednog, slično kao u Mađarskoj. Biće to posljednje provjere uoči početka baraža i mislim da ćemo spremno dočekati Belgijance i Portugal.”

Debi u dresu sa BH grbom u Mađarskoj upisali su Ratko Varda, Marko Popović i Zlatko Jovanović.


- Njihovo prisustvo u timu i na parketu će itekako dobro doći u dodatnim kvalifikacijama, ali se u dvomeču sa Mađarima vidjelo da su se nešto kasnije priključili A timu. Još uvijek su daleko od forme koja ih je krasila prošle sezone u klubovima”, dodao je Bajramović.