Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

20.07.2009.

Spalević prva zvijezda Olimpika

Nakon prve faze priprema koju su odradili u Kupresu, fudbaleri Olimpika u Odžaku spremaju taktiku za debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH.

 

Do sada su odigrali pet kontrolnih utakmica, u kojima su poraženi od Zrinjskog (1:3), ostvarili pobjede sa Čelikom (2:0) i Odžakom (3:1), te odigrali neriješeno s Iskrom (0:0) i Janjom (1:1). Atmosfera u timu Husrefa Musemića veoma je dobra, a takvo raspoloženje remeti jedino činjenica da su se tokom priprema povrijedili Miloš Vidović i Mladen Ristić, kojima su stradali ligamenti, ali, na sreću, ne radi se o pretjerano ozbiljnim povredama. Prema prognozama doktora, obojica će dvadesetak dana odsustvovati s terena. Šef Stručnog štaba, Husref Musemić, izuzetno je zadovoljan nakon prvog dijela priprema.

 

- Ja sam rijetko zadovoljan, poznat sam po tome, ali moram priznati da sam ovaj put zaista iznenađen profesionalnošću koju su igrači pokazali u dosadašnjem dijelu priprema. Maksimalno su se zalagali i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu. Uslovi koje nam je uprava kluba obezbijedila su idealni, a jedino što nas je poremetilo jesu povrede Vidovića i Ristića, ali se nadam njihovom brzom povratku na teren. Prognoze su da će biti spremni od trećeg kola Premijer lige - rekao je Musemić.

 

Tim Olimpika u odnosu na prošlu sezonu je pretrpio dosta izmjena, a svrstava se u red klubova koji su dobili najviše pojačanja.

 

- Mislim da smo doveli adekvatna pojačanja i igrače koji mogu da naprave dobar rezultat u Premijer ligi. Odmah da kažem da uprava kluba nije postavila konkretne ciljeve za narednu sezonu. Naš plan je da se što bolje predstavimo u debitantskoj sezoni, pa ako se ukaže prilika da se borimo i za sam vrh tabele. Moram reći da još uvijek nismo postigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem igrača na terenu i sve se odvija po planu. Vidi se da postoji volja kod svih i da se trude da se namatnu i obezbijede svoje mjesto u timu. Naravno da tu postoji još dosta prostora za napredak, ali mislim da ćemo period priprema koji je pred nama iskoristiti da se još bolje uigramo, kako bi što spremnije dočekali prvi meč, koji igramo s Modričom na Grbavici - kaže Musemić.

 

Najbolji strijelac Premijer lige u prethodne dvije sezone, Darko Spalević, u kontrolnim utakmicama je postigao četiri gola (dva s Odžakom), čime je najavio kandidaturu za "Zlatnu kopačku" i u narednoj sezoni.

 

- Važno je da se ekipa dobro uigra, te da predstojeću sezonu dočekamo što spremniji, kako bi se mogli nositi sa svima. Uslovi za rad u Kupresu, ali i ovdje u Odžaku, odlični su, uprava kluba nam je obezbijedila sve, te je na nama igračima ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izazove koji slijede - rekao je Spalević.

 

Olimpik naredni meč igra sutra (utorak) sa Zvijezdom iz Gradačca, a generalnu probu imaće sa Željezničarem na Grbavici 25. jula.