Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

20.07.2009.

Kreću pripreme RK Bosna SO

Novi trener Irfan Smajlagić će danas u 18 sati u dvorani Ramiz Salčin obaviti prozivku rukometaša Bosna Sunce Osiguranje koji će nakon pet dana boravka u Sarajevu otputovati na 15-dnevne pripreme na Roglu. Inače, još nije stavljena tačka na sklapanje igračkog kadra Bosne SO za iduću sezonu u kojoj će „studenti“ probati nadmašiti prošlogodišnje domete ostvarene u Ligi prvaka. Što se tiče ciljeva u domaćem prvenstvu I Kupu BiH, Bosna SO će kao i do sada jurišati na osvajanje duple krune.


Novi igrači Bosne SO su doskorašnje lijevo krilo tuzlanske Slobode Solana Alen Ovčina, mladi reprezentativac BiH Faruk Vračalić, koji je karijeru započeo u visočkoj Bosni Prevent, zatim Risto Arnaudovski, lijevi vanjski iz Perutnine Pipo IPC Čakovec te Josip Nekić iz splitskog Koteksa.


Uz nabrojane igrače pojaviće se još nekolicina koji su uslovno rečeno došli na probu jer trener Irfan Smailagić još nema uvida u njihovu takmičarsku formu I kvalitete. Riječ je o reprezentativcima Damiru Doborcu i Vladislavu Veselinovu, zatim Dušanu Bozoljcu iz RK Gradačac I još nekoliko juniora Bosne koji imaju potpisane ugovore, a o čijem budućem statusu će u narednim danima više znati, rekao je sekretar kluba Tarik Smajović, koji je još dodao kako se u upravi bh. prvaka razmišlja o formiranju ekipe Bosne 2.


- Riječ je ekipi koja bi se takmičila u Prvoj ligi Federacije BiH u kojoj bi igrali perspektivni igrači iz juniorskog pogona, a kojima uskoro ističe taj status. Svi oni bi igrali u ekipi Bosne 2 u okviru Prve lige Federacije BiH I ne bi išli u druge klubove na kaljenje nego bi svoje igračko umijeće nastavili da nadograđuju u saradnji sa svojim starim trenerima sa kojima su I počeli igračku karijeru, kazao je Smajović za Oslobođenje.


Prema njegovim riječima, I angažman slavnog nekadašnjeg golmana reprezentacije Hrvatske Valtera Matoševića u redove Bosne SO je 99 posto gotova stvar.


- Nadamo se da ćemo s njim ostvariti dogovor, istakao je Smajović.