Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.07.2009.

Ivan Opačak : Optimista sam, vjerujem da ćemo biti pravi tim

Donedavno krilo španske Mursije, Zeničanin Ivan Opačak (29 g, 202 cm), koji je prije nekoliko dana potpisao za novog člana NLB lige zagrebačku Cedevitu, predstavio se u odličnom izdanju u drugom susretu protiv Mađarske (91:85). Opačak je sa 25 poena bio naš najefikasniji igrač. Iz igre je promašio samo jedan šut (2-3 za 1 p, 4-5 za 2 p, 5-5 za 3 p).


Jasne konture


- U drugom meču došao je u potpunosti do izražaja naš kvalitet. Vodili smo i sa 19 poena razlike i ukupno smo dobro igrali. Naša igra je već imala jasne konture - kaže Opačak.


Govoreći o prvom meču (60:87), odigranom dan ranije, priznaje da je, najblaže rečeno, vrlo neugodno izgubiti od bilo koga sa 27 poena razlike, a pogotovo kada je s druge strane selekcija Mađarske, koja nema osobit rejting u svijetu košarke.


- Teško se pomiriti s tako visokim porazom, ali Mađarska nije baš tako naivna i loša ekipa. Osim toga, praktično su već u takmičarskom ritmu. Počeli su mnogo ranije trenirati i već su uigran tim. I sudijski kriterij u prvom meču išao im je naruku. Dopuštali su grubu igru, što je njima kao uigranom timu posebno odgovaralo. Praktično su nas prebili - kaže Opačak.


Očajan šut


On je u toj utakmici pogodio za naš tim prvi šut iz igre (da to nije bilo polaganje ispod obruča) tek u 31. minuti utakmice.


- Ukupno smo malo pogodili šuteva u tom meču. Mislim ne više od pet. Za "trojku" smo pucali 2-14. Međutim, opet kažem, druga je utakmica pokazala da imamo kvalitet. Optimista sam, dobro ćemo igrati i pobjeđivati u baražu - zaključuje naš sagovornik.


Varda će biti veliko pojačanje


Opačak za novog centra Ratka Vardu kaže da će biti veliko pojačanje našem timu.


- Mnogo smo dobili njegovim dolaskom. Uopće, vjerujem da ćemo biti pravi tim. Pravu vrijednost naših kvaliteta mogla bi dati utakmica sa Crnom Gorom, koja je ipak daleko kvalitetnija od Mađara.