Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.07.2009.

Sloga u Španiji

U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču završeno je izvlačenje parova za narednu sezonu, a kuglice su ovaj put, manje - više, bile naklonjene našim predstavnicima. Banjalučki Borac u 1. kolu Kupa EHF snage će odmjeriti sa holandskim predstavnikom Eurotechom. Rukometaši Borca biće domaćini u prvom susretu koji je na rasporedu 5/6. 9., dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije u Holandiji.

 

Sloga iz Doboja nije bila miljenik sreće. Naime, rukometaši Sloge u 3. kolu Kupa podjednika kupova za protivnika su dobili španjolski Granollers i teško je za očekivati prolaz dalje. Prva utakmica igra se u Doboju 14/15. 11., a revanš je sedam dana kasnije u Španiji.


Konjuh iz Živinice svoj evropski put započet će u grupnoj fazi Challenge Kupa. Pored našeg predstavnika u grupi C igrat će još rumunjski Odorhein, talijanski Albarto i engleski Greate Dane. Ukoliko Konjuh bude plasiran među prva dva tima u grupnij fazi, plasirat će se u slijedeću rundu takmičenja, gdje su mu mogući protivnici Metaloplastika ili Pelister.


Drugi naš predstavnik u Challenge Kupu, Gradačac, još uvijek ne zna ima svog protivnika, a saznat će ga nakon odigravanja utakmica grupne faze. Mogući protivnici našeg predstavnika su crnogorske Berane, portugalski Andebol, makedonski Tineks Proleter i engleska Olympia.


U ženskoj konkurenciji ove godine našu državu će predstavljati samo rukometašice Ilidže i to u Challenge Kupu. Ilidža se nalazi u grupi B sa ekipama Casta Sokol Pisek (Češka), Dalfsen (Holandija) i Biseri (Crna Gora). Ukoliko se Ilidžanke plasiraju na neku od prve dvije pozicije u nastavku ovog evropskog takmičenja igrale bi sa austrijskim Feldkirchom ili makedonskim Metalurgom. Veoma bitno je napomenuti da su preostale četiri ženske rukometne ekipe iz naše države (Borac, Zrinjski, Ljubuški, Katarina) otkazale učešće u evropskim takmičenjima, što je za svaku osudu, a vrlo je vjerovatno da zbog ovih otkaza naša zemlja u narednoj sezoni neće imati pravo na pet predstavnika, kao što je slučaj bio do sada.