Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.07.2009.

Smailagić nametnuo žestok tempo

Jučerašnjom prozivkom i prvim treningom u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu rukometaši sarajevske Bosne Sunce osiguranja, predvođeni novim trenerom proslavljenim Irfanom Smailagićem, počeli su pripreme. Sudeći prema onome kako su radili na prvom treningu, svaki od igrača aktuelnog bh. prvaka morat će se dobro namučiti kako bi zauzeo mjesto u prvoj postavi.


Na prvom treningu pojavila su se 24 igrača, a novi šef stručnog štaba sa pomoćnicima nametnuo je žestok tempo rada. Od igrača koji su okončali prošlu sezonu nije bilo golmana Šabanovića, zatim Đurkovića, Rađenovića, Nadoveze i Jonovskog, dok su od novih imena trenirali nekadašnji članovi Zagreba Risto Arnaudovski i Josip Nekić, zatim Vedran Banić (Poreč - Hrvatska), golman Peđa Dejanović (Sloga Doboj), Dušan Bozoljac (Gradačac) te BH reprezentativci Vladislav Veselinov (Kečkemet - Mađarska) i Damir Doborac (Cimos - Slovenija).


Iako se radi o provjerenim imenima, konačnu riječ o njihovom eventualnom ostanku u klubu do 27. jula i odlaska na pripreme na slovensku Roglu dat će stručni štab.