Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

22.07.2009.

Minimalna pobjeda za istoriju

Fudbaleri Slavije napravili su podvig odigravši neriješeno, 0:0, s Alborgom u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope. Sutrašnji revanš iščekuju s nestrpljenjem i mnogo većom dozom optimizma nego što je to bilo uoči odlaska u Dansku. Vatreno krštenje na evropskoj sceni imali su mnogi igrači u timu "sokolova", a jedan od njih je i Đorđe Lackanović. Mladi štoper "plavo-bijelih" bacio je u sjenu najboljeg igrača Alborga, Markusa Trejsija, koji je ovog ljeta stigao iz Amerike.

 

- Cijela ekipa odigrala je odlično jednu vrlo tešku utakmicu. Alborg je bio opasan u skok igri, koju smo uspjeli da neutrališemo. Dobrih šansi bilo je na obje strane i mislim da je neriješen ishod najpravedniji. Napravili smo odličan rezultat, ali ne možemo reći da će biti lako u revanšu. Za nas je bitno da smo u prvom meču stekli ogromno samopouzdanje. Očekujem da ćemo biti uspješni i u revanšu. Za prolaz u treće pretkolo, što bi zaista bio veliki uspjeh, moraćemo ponoviti igru iz Alborga, ali s malo većom dozom agresivnosti u napadu. Napravili smo prvi korak, samo da se ne pokliznemo na drugom - rekao je mladi Lackanović.

 

U revanš meču s renomiranim protivnikom, koji se igra na olimpijskom stadionu "Koševo", mnogo se očekuje od iskusnog veziste Vučine Šćepanovića. U Alborgu je imao nekoliko odličnih prodora po desnoj strani terena, ali njegove asistencije nisu završile iza leđa Karima Zaze.

 

- Pohvalio bih cijelu ekipu na borbenoj utakmici svih 90 minuta, a posebno golmana Lučića, koji je bio neprelazna prepreka za Dance u najopasnijim situacijama. Iako smo u utakmicu ušli s velikom dozom respekta prema protivniku, odigrali smo hrabro i onako kako smo se spremali za taj meč. Presrećan sam zbog ovog uspjeha, ali nemamo previše vremena da se kitimo lovorikama. Čeka nas drugo poluvrijeme dvomeča s Alborgom, koje neće biti nimalo lagano. Ovaj put nam je prednost što znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i u kojem segmentu igre su najopasniji. U tom smjeru se spremamo i za sutrašnji meč. Mislim da smo u prvoj utakmici imali određenu dozu treme, što je uticalo na realizaciju. To moramo eliminisati. Ono što je najbitnije jeste da nećemo igrati pod pritiskom pobjede. Jeste da nam se ukazala dobra prilika za veliki uspjeh, ali, i ako ne ostvarimo plasman u narednu rundu, nećemo biti razočarani - smatra Šćepanović.