Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

22.07.2009.

Salihoviću i Ibiševiću poluvrijeme

Fudbaleri Hoffenheima ostvarili su pobjedu u prijateljskom susretu protiv Fenerbahcea, a naša dvojica reprezentativaca Sejad Salihović i Vedad Ibišević odigrali su prvo poluvrijeme. Naš reprezentativni dvojac utakmicu je počeo u startnoj postavi, ali su Turci bili uspješniji u prvom poluvremenu.

 

Igrala se 26. minuta kada je Alex matirao Haasa za vodstvo Fenera. Do kraja poluvremena Hoffenheim je imao nekoliko izglednih prilika, a jednu od njih propustio je realizovati i Salihović u 36. minuti, čiji je udarac sa 20 metara završio iznad prečke Demirelovog gola.


Njemački bundesligaš u nastavku je zaigrao sa totalno izmjenjenim sastavom (u igri ostali samo Haas, Conrad i Compper) i uspio je u potpunosti preokrenuti rezultat. Prvo je Terrazino u 69. minuti izjednačio rezultat, a konačan rezultat postavio je Gros u 76. minuti. Andreas Beck, defanzivac Hoffenheima zbog povrede je morao napustiti igru u 32. minuti utakmice.


Prijateljsku utakmicu danas je odigrao i grčki AEK kojeg s klupe vodi naš proslavljeni trener Duško Bajević. Grčki prvoligaš remizirao je protiv rumunskog Cluja (1:1). Atinjani su došli u vodstvo golom Blanca u 38. minuti, a izjednačio je Cadu u 57. minuti.