Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.07.2009.

Osim nešto zadovoljniji

Fudbaleri Željezničara vratili su se iz Međugorja, gdje su obavili drugi dio priprema za novu sezonu Premijer lige. Menadžer i trener Amar Osim nešto je zadovoljniji nego što je bio prije desetak dana, ali je jasno da će ekipa imati dosta problema na početku sezone. Predsjednik Sabahudin Žujo rekao je kako su ambicije da jesenji dio Premijer lige ekipa završi među pet-šest ekipa, a da u proljetnom krene u lov na jedno od mjesta koja vode u evropske kupove.


- Malo smo kao bolji, ali ništa specijalno. Krhki su nekakvi, lako ispadnu iz ritma. Istina, ekipa je još umorna, sigurno će biti bolje kada se osvježe - govori Osim.


Prema riječima trenera, problem nije samo u fizičkoj i taktičkoj spremi.


- Poremećen je čitav sistem vrijednosti, trebat će nam nekoliko mjeseci da postavimo sve na mjesto. Recimo, Ibrahim Šehić je Željino dijete, možda i najveći potencijal koji ova ekipa ima, a bolji status u klubu imao je Malinović, koji je odigrao nekoliko minuta za prvi tim. Ma ima svega. Pa nekim igračima smo morali objašnjavati da ne smiju jesti čips i piti koka-kolu a da ne govorim o ovim problemima u vezi sa taktikom. Dosta je posla pred nama, ali se pomaci već vide - kaže Osim.


Brazilci De Souza i Paolo te Paragvajac Arazamendija pripremali su se sa ekipom, ali stručni štab smatra da nemaju kvalitet da odmah postanu standardni prvotimci. Lijevi bek Mirko Radovanović najvjerovatnije će potpisati ugovor, a još je neizvjestan ostanak napadača Nemanje Brajovića. Ekipa Željezničara će imati generalnu probu uoči nove sezone. Na Grbavici će gostovati novi premijerligaš Olimpik. Utakmica će se igrati pod svjetlima reflektora, a počet će u 20 sati.


                                   Dolazi Milan Ćulum


Novi član Željezničara trebao bi postati fudbaler iz Srbije Milan Ćulum, koji nastupa u veznom redu. Ćulum je nastupao za ekipu iz srbijanske Superlige, Čukarički, a prema informacijama sa Grbavice, radi se o provjerenom fudbaleru sa kojim će odmah biti potpisan ugovor.