Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.07.2009.

Umjesto u Manresi, Đedović u Mursiji?

Nihad Đedović je pod ugovorom sa Barcelonom, ali zbog žestoke konkurencije u španskom prvaku, naš košarkaš želi da iduću sezonu provede na posudbi. U prvom planu su Barcelonini konkurenti iz Prve španske lige (ACB), koja važi za najjaču u Evropi. Za usluge 19-godišnjeg beka, najmlađeg člana reprezentacije BiH na pripremama u Zenici najviše je bila zainteresirana Manresa, ali su pregovori propali.


Prema pisanju španskih medija, sada je aktuelna posudba Mursiji, koja je uspjela sačuvati mjesto u elitnom rangu (bili su 15. u konkurenciji 17 klubova). Đedović je veći dio prošle sezone proveo na posudbi u trećeligašu Korneli, koja je, najviše zahvaljujući njegovim igrama, izborila plasman u viši rang, Drugu ligu Španije.


U seniorskom timu Barcelone sakupio je tri euroligaška nastupa, u kojima je proveo na parketu samo devet minuta. Dres Mursije doskora je nosio još jedan bh. reprezentativac Ivan Opačak, ali će on nastaviti karijeru u hrvatskom prvoligašu Cedeviti.


                                   Danas ponovo na terenu


Đedović jučer nije trenirao zbog udarca u butinu, koji je zadobio u duelu sa Esmirom Rizvićem, ali bi danas trebao nastaviti raditi. Naš tim je kompletiran, jer se u Zenicu, nakon slobodnog dana zbog privatnih obaveza, vratio centar Ermin Jazvin.