Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.07.2009.

I u Slobodi situacija alarmantna

Rukometni klub Sloboda iz Tuzle kao i niz drugih sportskih kolektiva predstojeću sezonu dočekaće sa zebnjom. Sredstava nema, a po riječima uposlenika u RK Sloboda nema ni uprave niti potencijalnih sponzora, pa tako ni nade da će se situacija promijeniti na bolje.

 

Generalni sponzor Solana više ne može pratiti rukometni klub iz Tuzle, a kako je uprava kluba u rasulu nema ni sastanaka na kojima bi se uopšte moglo razgovarati o rješenjima problema. Igrački kadar sa kojim je Sloboda igrala u Premijer ligi rasuo se po drugim klubovima. Tako su iz Slobode otišli Vujadinović Miodrag, Jahić Jasmin, Ivan Savković, Nikola Janković, Aldin Begagić, Emir Suhonjić, Ovčina Alen, Trakić Nedim, Sanel Sejdinović i Kenan Mutapčić. Obzirom da na njihovo mjesto klub nije u stanju angažovati iskusna pojačanja sve su prilike da će se Sloboda u narednoj sezoni takmičiti sa juniorima iz vlastitiog pogona – to jest, ako i njih uspiju okupiti.


U Slobodi ističu da su jedini koji su klubu ponudili podršku i pomoć predstavnici sarajevske Bosne.


- Čast nam je da se tako veliki klub jedini odlučio pružiti nam podršku. Ostalo mi je samo da im se zahvalim, jer trenutno stanje u našem klubu ne omogućava da se bilo koji igrač koga bi poslali adekvatno usavršava ili ima uslove za napredovanja. Nadam se da ćemo jednog dana opet stati na noge i znat ćemo Bosni ostati prijatelji, rekao je za SportSport.ba Sead Mulić, sportski direktor RK Sloboda.