Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.07.2009.

Kvartet talenata u Borcu

Sedam dana prije početka sezone, banjolučki premijerligaš pojačao je svoje redove sa četiri mlada reprezentativa Srbije i BiH, najavivši tako stvaranje jakog tima, koji bi, kako sada stvari stoje, trebalo da ima najmlađu ekipu u ligi. Riječ je o Nikoli Konjeviću, Josipu Crnjcu, Igoru Mišanu i Toniju Markiću.

 

- Konjević je igrač sredine terena, kadetski i juniorski reprezentativac BiH, 1991. godište i prošao je omladinsku školu beogradskog Partizana. Crnjac dolazi iz Širokog Brijega, igra na poziciji lijevog bočnog i takođe je juniorski reprezentativac BiH. Mišan stiže iz OFK Beograda, 1990. godište i juniorski je reprezetnativac BiH, a prirodna pozicija mu je sredina terena. Posljednji od njih je Toni Markić, koji dolazi iz Zagreba, juniorski je kapiten selekcije BiH, ima izuzetnu visinu i igra na poziciji štopera. Ako njima dodamo naše mlade snage Grahovca, Gračanina, Sušca, Bilbiju, ne treba puno trošiti riječi kakvu budućnost ima ovaj tim Borca. Važno je napomenuti da oni u ovom trenutku nisu skupi, a klub bi jednog dana na njima mogao mnogo zaraditi - kaže Velimir Stojnić, kormilar Borca. 

 

Najavljena generalka sa Slobodom u Novom Gradu otkazana je, a Stojnić navodi nekoliko razloga za to.

 

- Procjena je da smo odigrali dosta utakmica. Svi igrači imali su podjednaku minutažu, osjeća se zamor kod fudbalera, kao i psihološki momenat zbog neispunjenja obaveza prema većini igrači. Oni odmah ne mogu ući u meč stoodstotno spremni, pa samim tim dolazi do povreda, a to nam u ovom trenutku ne treba. Kombinovani tim će u nedjelju u Žeravici odigrati kontrolnu utakmicu s drugoligašem Jedinstvom i to je to, do starta s Laktašima - poručio je Velimir Stojnić, šef Stručnog štaba "crveno-plavog" tima.

 

                                   Janjetović: I dalje uz klub

 

Spekulacija u pojedinim medijima da je predsjednik Skupštine SFP Borac, Milorad Janjetović, digao ruke od kluba, nasmijala je do suza prvog čovjeka premijerligaša iz Platonove ulice.

 

- Nikada više nisam bio uz klub nego sada. Stvaramo ekipu o kojoj će se pričati, a uz sve to imamo i podršku gradskih vlasti. Pohvalio bih i rad trenera Stojnića, s pomoćnicima, tek sada se vidi da je to bio pravi potez. Pojedinci će i sada pokušati stvoriti negativnu atmosferu, kao zimus pred Zrinjski, ali činjenice jasno govore da je Borac ovog ljeta izgubio samo od Crvene zvezde. Vidimo se u Laktašima, gdje u inat svima idemo po tri boda - poručio je Janjetović.