Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.07.2009.

Povratak u realnost

Fudbaleri aktuelnog prvaka naše zemlje, Zrinjskog, još uvijek se nisu potpuno oporavili od nedavnog visokog poraza od Slovana (0:4) u okviru 2. pretkola Lige šampiona.

 

- Bilo je očekivano da će ekipa teško podnijeti poraz u meču koji nije nagovještavao četiri gola u našoj mreži, a posebno nakon pobjede u prvoj utakmici. Međutim, šta je tu je. Vraćamo se u našu realnost i okrećemo se utakmici prvog kola Premijer lige protiv Zvijezde u Gradačcu - kazao je pomoćni trener Zrinjskog, Dragan Perić.

 

Od dvojice veznjaka iz Gane, Stenlija Afedizea i Bobija Princa, koji su nedavno potpisali trogodišnje ugovore, u klubu mnogo očekuju.

 

- Da nismo procijenili da nešto vrijede, ne bi ih ni zadržali. Oni tek treba da pokažu svoje znanje u predstojećim, takmičarskim mečevima u domaćem prvenstvu - rekao nam je Perić.

 

Pored njih dvojice, u Zrinjskom bi se ovih dana trebala riješiti i registratura najnovijeg pojačanja, napadača Mate Dragičevića, bivšeg fudbalera Rijeke, Šibenika, zagrebačkog Dinama, splitskog Hajduka, Himkija..., a posljednja destinacija bio mu je iranski Persepolis.