Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.07.2009.

Musemić: Osjetio se nedostatak Ristića i Vidovića

Generalna proba koju je najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpik imao protiv Željezničara prošle subote na Grbavici (poraz 0:2) ukazala je treneru «vukova» Husrefu Musemiću, na određene nedostatke u timu. Također, osjetilo se i ne igranje povrijeđenih veznjaka, Mladena Ristića i Miloša Vidovića, na koje Musemić ozbiljno računa. Trener Olimpika smatra da je poraz od Željezničara plod prilično naivnih grešaka njegove ekipe.

 

- Penal je bio dosta diskutabilan, a potom smo primili gol i iz prekida. I jesam i nisam zadovoljan, jer ova ekipa može i mora bolje. Protiv Želje vidjelo koliko nedostaju Ristić i Vidović - kaže Musemić.

 

Kaže da ga je iznenadila to koliko su «plavi» motivisano ušli u meč protiv Olimpika.

 

- Željo je krenuo dosta ofanzivno od samog starta, međutim, igra im se zasniva uglavnom na agresivnosti i sa dosta prekida i faulova tokom igre. Nema neke ljepote na terenu, a i vidi se da je ekipa doživjela ogromne promjene. Dobre ili loše, tek će se pokazati - kazao nam je Musemić.

Upravo na Grbavici, naredne nedjelje, Olimpik igra prvu premijerligašku utakmicu od povratka u Premijer ligu BiH, a ugostit će tim Modriče.

 

                                               Protiv Modriče u nedjelju ?!

 

Olimpik će, zbog rekonstrukcije stadiona na Otoci, svoje domaće mečeve igrati na stadionu Grbavica. Iz Olimpika su zahtjevali od NS BiH da to bude ponedjeljkom, s obzirom da i FK Sarajevo svoje mečeve igra kod kuće u isto vrijeme kada i Olimpik. U Savezu su odbili tu opciju.

 

- Koliko znam, igrat ćemo u nedjelu protiv Modriče i pored toga što Sarajevo u istom kolu igra na Koševu protiv Slobode - kaže Musemić.