Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.07.2009.

Navijači donijeli Janjošu snimke meča Helsingborga

Kada smo jučer ujutro nazvali Mehmeda Janjoša, već se odmarao od treninga. Nema odmora.


- Moramo se pripremati. Nema odmora - rekao nam je strateg Sarajeva.


Između Spartaka i Helsingborga nema mnogo pauze. Sedam dana je premalo za pripreme, naročito ako u taboru našeg predstavnika još nemaju previše informacija o protivniku.


                                               Mnogo se opustili


Prve su stigle u subotu popodne. Navijači Sarajeva, pripadnici "Hordi zla", donijeli su na trening svoje ekipe snimak utakmice Helsingborga i Zestafonija, u kojoj je švedski tim za dlaku izbjegao eliminaciju iz Evropske lige. Janjoš je odmah pogledao snimak sa svojim saradnicima.


- Oni koji su i ranije gledali Helsingborg, kažu da je to bilo jedno od lošijih izdanja ekipe. Valjda su se opustili nakon pobjede u Gruziji pa u revanš ušli previše komotno. Na kraju su jedva spašavali žive glave. Prema onome što sam vidio, Helsingborg gaji stari otočki stil igre, sa mnogo trke, discipline i dugih lopti. Objektivno, Henrik Larson (Larsson) im je jedan od glavnih igrača, sudjelovao je kod oba gola. Iako nije u cvijetu mladosti, veoma je opasan - govori Janjoš.


                                               Igra na sredini


Upitan koliko takav stil igre odgovara Sarajevu i kako mu se treba suprotstaviti, strateg bordo tima je rekao:


- Još je rano govoriti o tome. Ne može se suditi samo na osnovu jedne utakmice. Mnogo je prijatelja kluba koji su nam obećali pomoć oko informacija i snimaka. Prema onome što sam do sada vidio, protiv takvih ekipa treba uspostaviti igru na sredini terena i onemogućiti im pritisak i napad na prostor - istakao je Janjoš.


Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, i dalje se na bolove u koljenu žali samo Edin Dudo, o čijoj će povredi danas biti preciznijih informacija. Očekuje se da Milan Muminović danas dobije pasoš, dok nam je Janjoš potvrdio da za prvu utakmicu sa Helsingborgom, u četvrtak u Švedskoj, nijedan igrač nije suspendovan zbog kartona.


                                               Kako u Švedsku?


Zbog geografske pozicije Helsingborga, u taboru Sarajeva još vagaju opcije putovanja u Švedsku. Janjoš kaže da postoje dvije opcije - ili redovna linija u utorak za neku od obližnjih destinacija (Kopenhagen, Malme ili Geteborg) ili čarter-let u srijedu ujutro.