Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.07.2009.

Anđelić, Demić i Buza najveće nade "Studenata"

Bosnini juniori i kadeti su prvaci BiH, a pioniri su viceprvaci. Da li je to najava da će najtrofejniji bh. košarkaški klub dobiti značajna pojačanja i za seniorski pogon, naročito u vrijeme kada je sve manje novca za inozemna pojačanja?


Trener juniora Bosne ASA BH Telecoma Dženan Podbičanin uvjeren je da će barem petorica njegovih igrača ostaviti značajan trag u najjačoj konkurenciji. Bek Nebojša Anđelić (198 centimetara), krilo Ali Demić (201) i krilni centar Nermin Buza (206) su članovi juniorske reprezentacije BiH, s tim da Anđelić zbog povrede mišića ne može igrati na Evropskom prvenstvu, koje se trenutno održava u Sarajevu.


- Anđelić je najbolji junior u BiH i priključen je prvom timu. Što se tiče ostalih, moguće je da će, za početak, ići na posudbu - kaže Podbičanin.


Bosninu petorku najvećih nada dopunjavaju centar Ernad Mujić (207) te kadetski reprezentativac Crne Gore, bek Amin Hot (191). Podbičanin najavljuje vjerovatni prelazak u Bosnu 17-godišnjeg beka iz Vlasenice Željka Kleštana (198). Iako to u ovom momentu zaista izgleda daleko, Podbičanin kaže da bi najveći bum mogao predstavljati izlazak na seniorsku scenu generacije 1995. i 1996. godišta.


- Ne znam koliko ljudi mogu čekati, ali kada ti dječaci stasaju, Bosna više neće morati uvoziti igrače! Poslije 12 godina trenerskog rada, imam pravo na takvu procjenu.


Za razliku od mnogih sadašnjih seniora, koji do 17. godine nisu organizirano igrali košarku, ovi igrači prolaze sve stepenice: od mini basketa, škole košarke, pionira... Sarajevo je puno talenata, samo im treba pružiti šansu - zaključuje Podbičanin.