Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Na Grbavicu će doći još dva igrača

Harizmatični trener sarajevskog Željezničara Amar Osim suočava se sa mnogobrojnim problemima uoči početka nove sezone u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine. Sin vjerovatno najboljeg fudbalera kojeg je Željezničar ikada imao, Ivice Osima, na Grbavicu se vratio prošlog mjeseca, što znači da je imao zaista malo vremena za slaganje igračkog mozaika.


 Tačno je da smo imali malo vremena. Okolnosti koje su zadesile klub u posljednje vrijeme nisu bile najpovoljnije za nas, ali šta je tu je“, priča Osim u razgovoru za SportSport.ba.


Može se reći da je Željo podbacio prošle sezone, te da su igre sarajevskih plavih bile daleko ispod nivoa od kojeg smo navikli gledati ekipu sa Grbavice. Koliko možemo očekivati od Željezničara u sezoni koja je pred nama?


- Jako je teško baviti se takvim prognozama. Prva stvar je da sezona još nije ni počela, a kao drugo stoji činjenica da je Premijer liga Bosne i Hercegovine izuzetno izjednačena, te da je često vrlo mala bodovna razlika između ekipa iz vrha i dna prvenstvene tabele“, smatra Osim.


Što se tice igračkog kadra, Željo u dosadašnjem dijelu prelaznog roka i nije previše trgovao. Je li sadašnja ekipa ona koja će iznijeti teret sezone?


- Pa, nedostaje nam još nekoliko igrača da bi se kompletirali. Ne želim govoriti o kojim se pozicijama radi (zbog mira u kući op.a.), ali prelazni rok traje još otprilike mjesec dana i očekujem da ćemo u tom vremenskom periodu na Grbavicu uspjeti dovesti još dva fudbalera“, dodao je šef stručnog štaba sarajevskog premijerligaša.


Željo će već u prvom kolu nove sezone u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine biti na teškom ispitu, jer sarajevski plavi gostuju na Bilinom polju u Zenici kod ekipe Čelika.